Arestaţi după o tentativă de tâlhărie.  Cum au fost puşi pe fugă de o vânzătoare doi tineri care au ameninţat-o pe femeie cu un pistol cu bile

Arestaţi după o tentativă de tâlhărie.  Cum au fost puşi pe fugă de o vânzătoare doi tineri care au ameninţat-o pe femeie cu un pistol cu bile

Foto: Sursata.ro

Doi tineri din Argeş au fost prezentaţi duminică Judecătoriei Curtea de Argeş, care a admis propunerea Parchetului şi a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Indivizii au încercat o tâlhărie cu un pistol cu bile.

Cei doi indivizi prezentaţi astăzi instanţei sunt din comuna argeşeană Valea Iaşului. Tinerii sunt bănuiţi că ar fi încercat să sustragă sub ameninţarea unui pistol de jucărie, încasările de la o societate comercială din Curtea de Argeş, în noaptea de 12 spre 13 februarie a.c.

"În ziua de 13 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au fost sesizaţi că în cursul nopţii de 12 spre 13 februarie a.c., în jurul orei 02:30, doi tineri ar fi pătruns într-un magazin cu program non-stop din acelaşi municipiu, iar sub ameninţarea unui pistol ce părea a nu fi real, ar fi solicitat vânzătoarei să îi predea încasările.

Imediat, poliţiştii au început verificările, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de tâlhărie", precizează IPJ Argeş.

Calmă, vânzătoarea a refuzat să le dea banii

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au obţinut indicii cu privire la tinerii bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor, în baza cărora au solicitat şi obţinut autorizarea instanţei pentru efectuarea unei percheziţii domiciliare la o locuinţă din Valea Iaşului, unde au fost identificate mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză.

"Din cercetări s-a stabilit că cei doi, respectiv un tânăr de 19 ani şi un minor de 16 ani, ambii din Valea Iaşului, ar fi pătruns în incinta societăţii comerciale având feţele acoperite, iar sub ameninţarea unui pistol cu bile, ar fi solicitat vânzătoarei să le dea sumele de bani aflate în casa de marcat. Persoana vătămată a reacţionat calm şi a refuzat să le dea sumele de bani, iar autorii au părăsit incinta".

După administrarea probatoriului, vineri, cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Azi au fost prezentaţi Judecătoriei Curtea de Argeş, care a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: