Zilieri intoxicaţi în timp ce munceau la câmp. Variantele luate în calcul de către autorităţi

Zilieri intoxicaţi în timp ce munceau la câmp. Variantele luate în calcul de către autorităţi

Autorităţile din judeţul Neamţ au început o anchetă după ce mai multe persoane au primit îngrijiri la spital în weekend, în urma unei intoxicaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Spitalul Municipal din Roman au ajuns, sâmbătă seară, cu ambulanţa sau cu maşini personale, 28 de persoane intoxicate. Pacienţii, cu vârste cuprinse între 14 şi 65 de ani, proveneau din trei sate ale comunelor Văleni (Munteni şi Moreni), respectiv Făurei (Budeşti), iar în cursul acelei zile lucraseră la câmp, la o cultură de sfeclă din zona învecinată municipiului Roman.
 
„Pacienţii prezentau leziuni la nivelul membrelor superioare şi la nivelul gambelor, în urma contacului cu o plantă, fiind diagnosticaţi cu fitofotodermatoză. După tratament au fost externaţi“, a precizat Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Roman.
 
O singură pacientă, în vârstă de 40 de ani, prezenta valori tensionare mai mari din cauza unui atac de panică şi a revenit şi duminică la Centrul de Primiri Urgenţe a Spitalului Roman, cu stări diareice. A fost ţinută sub observaţie în secţia Boli Infecţioase, iar luni dimineaţă, 29 iulie, a fost externată. De asemenea, o fată de 14 ani a fost transferată la Iaşi, la Spitalul „Sfânta Maria”, pentru a se stabili cu ce substanţă a fost intoxicată. 
 
Prima ipoteză este că oamenii au fost afectaţi de un erbicid cu care a fost stropită cultura. O altă variantă este că persoanele au avut probleme după ce au smuls o buruiană care emană un ulei volatil ce poate fi toxic.
 
Cazul a intrat în atenţia Poliţiei, dar şi a Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ.   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: