Piatra Neamţ: Lipsa de bun simţ a locuitorilor, arătată la curăţenia de primăvară

 Piatra Neamţ: Lipsa de bun simţ a locuitorilor, arătată la curăţenia de primăvară

Angajaţii Bratner au început acţiunea de spălare a celor 950 de pubele din oraş

Angajaţii societăţii Bratner au început zilele acestea curăţenia de primăvară. Primele vizate sunt cele 950 de europubele, care trec printr-un proces complet de igienizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Spălarea se face cu un detergent biodegradabil. Ultima acţiune de igienizare a avut loc în toamnă. Sperăm ca în aproximativ două - trei săptămâni să finalizăm şi abia atunci vom vedea şi cât a costat întregul proces de spălare a europubelelor din oraş", a precizat Ionel Ploaie, directorul societăţii de salubritate.

Binevenită, curăţenia de primăvară scoate, totuşi, în prim plan lipsa de responsabilitate şi de bun simţ a oamenilor. În multe zone din oraş lacătele şi capacele de la tomberoane au fost rupte, iar înlocuirea unui singur capac costă 10 euro. O altă problemă sunt resturile menajere aruncate fie lângă pubele, fie în containerele destinate obiectelor din plastic ori celor reciclabile.

„Din păcate, nimeni nu respectă selecţia deşeurilor. Fiecare aruncă unde vrea, numai acolo unde trebuie nu. Şi sunt mulţi care lasă punga cu resturi menajere lângă pubele, iar gunoaiele sunt împrăştiate peste tot", a adăugat Ionel Ploaie.

Pentru distrugeri, pietrenii dau vina pe oamenii străzii, care caută prin gunoaie, iar în rest îşi acuză vecinii. „Vin în fiecare zi şi caută prin gunoaie. Cred că atunci rup capacele pentru că-i încurcă. Am mai văzut şi câinii maidanezi cum împrăştie resturile pe aici. Sunt şi vecini cărora le este lene să arunce sacii sau cartoanele în pubelă şi le lasă pe capac, dar nu toţi facem aşa", se justifică pietreanca Viorica Amarinei.

Amenzile pe care riscă să le primească cei care sunt prinşi de poliţiştii locali că nu selectează corect deşeurile sunt cuprinse între 300 şi 500 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.000 şi 1.500 de lei pentru persoanele juridice.


citeste totul despre: