Intenţia de vaccinare creşte la nivel naţional. Peste 60% dintre profesori vor să se imunizeze

Intenţia de vaccinare creşte la nivel naţional. Peste 60% dintre profesori vor să se imunizeze

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ultimul studiu, făcut la începutul lunii februarie, arată că peste 51% dintre români vor să se vaccineze împotriva COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Intenţia de vaccinare a românilor este în creştere în ultima perioadă, mai ales de la începerea celei de-a doua etape de vaccinare, în România. 

La nivelul judeţului Iaşi, peste 50.000 de doze de vaccin au fost administrate până la mijlocul lunii februarie. Cu prima doză s-au vaccinat peste 37.000 de oameni, iar cu cea de rapel, peste 15.000. 

”La început, prima etapă a fost cea destinată cadrelor medicale. Prima etapă s-a suprapus cu o perioadă a sărbătorilor, multe cadre medicale nu lucrau, aveau libere, erau în concediu. Atunci a fost o perioadă foarte scurtă de altfel, în care erau sărbatorile. Într-o lună, la finalul lunii ianuarie, am depăşit numărul de persoane care s-au îmbolnăvit de la începutul pandemiei cu COVID-19. Acum cred ca am trecut de 50.000 de persoane vaccinate”, a declarat Ovidiu Mihăiuc, purtător de cuvânt al Prefecturii Iaşi. 
 
Creşte şi numărul profesorilor care doresc să se vaccineze
 
Numărul profesorilor care doresc să se imunizeze împotriva virusului COVID-19 este în continuă creştere. Cadrele didactice şi-au manifestat dorinţa de vaccinare în proporţie de 60% din numărul total. Cum imunizarea se face cu întârziere, regulile din şcoli se păstrează în continuare cu stricteţe.
 
Peste 1000 de profesori s-au vaccinat la Iaşi cu dozele de vaccin anti-COVID-19. Dorinţa de imunizare a crescut treptat faţă de numărul persoanelor înscrise pe listele inţiale.
 
”Un procent din ce în ce mai bun faţă de estimările inţiale. La acest moment avem aproape 60% dintre profesori care s-au înscris pentru a se vaccina. 1000 dintre aceştia s-au şi vaccinat. Din rândul personalului didactic auxiliar peste 60%, 61-62% dintre persoanele din acest segment doresc să se vaccineze.”, a spus Genoveva Farcaş, inspector general şcolar ISJ Iaşi. 
 
Un nou studiu realizat de Ipsos la începutul lunii februarie 2021 indică faptul că intenţia de vaccinare a crescut semnificativ: 7% dintre românii cu vârsta de cel puţin 16 ani din mediul urban s-au vaccinat deja iar 51% intenţionează să se vaccineze în momentul în care vor avea posibilitatea să se programeze pentru vaccin.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările