Sălbăticia Retezatului, ştrandurile şi obiectivele istorice, în topul preferinţelor hunedorenilor

Judeţul Hunedoara este foarte bogat în oferte turistice. Operatorii din domeniu susţin că hunedorenii preferă, în general, să ajungă pe cont propriu la destinaţiile de vacanţă din judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cei care, totuşi, apelează la agenţii se orientează în primul rând spre zonele de agrement din Parcul Naţional Retezat, cel mai popular obiectiv turistic din judeţ”, spune Zenaida Moşneag, managerul unei agenţii de turism din Deva. Bogăţia naturală a Retezatului, zonă preferată de amatorii de drumeţii, este urmată în preferinţele hunedorenilor de staţiunile balneoclimaterice.

Cele mai apreciate oferte vin de la Geoagiu Băi şi de la Vaţa de Jos, ambele situate la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Deva, unde preţul unei nopţi de cazare, cu mesele zilei incluse, porneşte de la 45 de lei şi poate ajunge la 130 de lei. În ultimii ani, potrivit operatorilor de turism, hunedorenii au prins şi gustul explorării zonelor istorice ale judeţului.

„Mulţi dintre clienţii noştrii vor să viziteze cetăţile dacice de la Sarmisegetuza Regia”, adaugă Zenaida Moşneag. Un sejur de o săptămână petrecut la pensiunile din zona obiectivului istoric situat la 60 de kilometri de municipiul Deva porneşte de la 300 de lei, iar cabanierii îşi atrag turiştii cu mâncăruri tradiţionale, plimbări cu căruţa şi, bineînţeles, tururi ale ruinelor cetăţilor dacice.


Obiective turistice în judeţul Hunedoara:
1. Parcul Naţional Retezat
2. Staţiunile balneoclimaterice Geoagiu-băi şi Vaţa de Jos
3. Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei
4. Castelul Corvinilor din Hunedoara
5. Bisericile Prislop şi Densuş din Ţara Haţegului
6. Cetatea Devei
7. Băile daco-romane de la Călan
8. Lacul Cinciş, Hunedoara
9. Staţiunile montane din Masivul Parâng
10. Ţinutul Pădurenilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările