Chirurgii de la cel mai mare spital din Oltenia vin de acasă cu aparatura medicală. Pacienţii: „Sunt un exemplu“

Chirurgii de la cel mai mare spital din Oltenia vin de acasă cu aparatura medicală. Pacienţii: „Sunt un exemplu“

Chirurgii sunt nevoiţi să opereze cu ustensile aduse de acasă

Medicii de la Clinica de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din cadrul Spitalului Judeţean din Craiova operează cu ustensilele aduse de la cabinetele particulare. Doctorii efectuează apoximativ 3.000 de intervenţii chirurgicale anual.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul Judeţean din Craiova nu le pună la dispoziţie aparatură performantă medicilor, aşa că cei şase doctori din cadrul Clinicii de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială sunt nevoiţi să opereze cu ustensilele aduse de la cabinetel particulare. „Avem instrumentar şi de 40-50 de ani în perfectă stare de funcţionare, ceea ce dovedeşte calitatea lui. Dar în acelaşi timp s-a mai şi distrus din el. Compensăm acest lucru prin aducerea instrumentarului din cabinetele priva e. Atât eu, cât şi colegii mei apelăm la această variantă pentru a putea să menţinem un nivel ridicat al clinicii. În primul rând, am avea nevoie de piezotoame, adică acele dispozitive cu care secţionăm oasele pentru a putea face reconstrucţia. Apoi, ne trebuiesc microscoape, artroscoape“, spune Adrian Fronie, şeful clinicii de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială.

„Sunt un exemplu“

Medicii de la Clinica de Chirurgie Orală şi  Maxilo-Facială au realizat o intervenţie chirurgicală în premieră: reconstrucţia osului mandibular cu bloc masiv de titan. „Sunt un exemplu de urmat pentru toţi medicii. Am auzit că vin cu aparatura de la cabinetele particulare;. Sunt doctori care vor să îşi facă meseria ca la carte“, a spus un pacient.

Chirurgii de la Clinica de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială efectuează anual aproximativ 3000 de operaţii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările