George Laurenţiu Dorneanu este cel mai activ voluntar de pe litoral

George şi-a făcut debutul în voluntariat cu Mare Nostrum, în camapia „Ulei uzat“, în primăvară, unde a avut ocazia să informeze constănţenii despre efectele aruncării uleiului folosit necontrolat.

Ştiri pe aceeaşi temă

De cum a luat vacanţa de vară, tânărul s-a implicat în acţiuni de informare şi conştientizare, precum de de coordonare a echipei de voluntari implicaţi în proiectul „Litoral Curat“. „Am fost toată vara pe plaja Vega, alături de alţi 11 colegi. Am oferit pliante, am premiat turiştii care păstrau curăţenia şi i-am atenţionat pe aceia care nu foloseau coşurile de gunoi“, povesteşte tânărul.

De miercuri şi până duminică, timp de patru ore pe zi, voluntarul a menţinut litoralul curat.

„A fost şi greu, dar şi frumos. Oamenii, dacă nu sunt învăţaţi de la început să menţină curăţenia, e greu să-i formezi. Unii ne-au gonit, alţii ne-au ignorat, dar cei mai mulţi ne-au felicitat pentru iniţiativă“, mărturiseşte el. Pentru că a depus suflet şi s-a dovedit a fi şi un om de bază în echipa lui, spre sfârşitul verii, tânărul a fost solicitat să coordoneze echipele de voluntari. „Îi sunam pe toţi să le spun cum să vină, în ce ture, unde să stea. În tot acest timp, am fost alături de ei şi nu am renunţat la a-i ajuta“, mai spune George.

A studiat în două ţări

Acum, că s-a terminat vara, tânărul se pregăteşte de examenele de bacalaureat, dar şi de admiterea la Medicină, în Anglia.

„Am locuit în America de mic. În România m-am mutat abia în clasa a V-a, dar sistemul de învăţământ este atât de diferit aici, atât de prost conceput, de neatractiv“, apreciază el.

Primul an de şcoală din România a fost un şoc pentru el. „Am repetat clasa a V-a în ţară, când am făcut transferul. În America nu făceam atâtea materii. În schimb, dintr-a IV-a făceam chimie, biologie şi fizică practică. Era o plăcere să înveţi acolo. Şi respectul între elev şi profesor era reciproc. Ei ştiau să ne fie şi profesori, şi prieteni, şi părinţi“, spune George.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările