Subvenţii în valoare de 17 milioane de lei, plătite în 2019 de AJOFM pentru integrarea şomerilor pe piaţa muncii

Subvenţii în valoare de 17 milioane de lei, plătite în 2019 de AJOFM pentru integrarea şomerilor pe piaţa muncii

Integrarea pe piaţa muncii a şomerilor, subvenţionată de stat FOTO Adevărul

Pe parcursul anului 2019, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călăraşi a aplicat o serie de măsuri active care au vizat integrarea pe piaţa muncii a şomerilor şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Printre măsurile destinate creşterii şanselor de ocupare a şomerilor se numără acordarea de subvenţii în vederea stimulării angajatorilor de a încadra pe piaţa muncii persoane aparţinând unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piaţa muncii.
 
Astfel, persoanele juridice au primit/primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, o subvenţie în cuantum de 2.250 lei, întrucât au încadrat în muncă, pe perioadă nedeterminată persoane din următoarele categorii: şomeri peste 45 ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, persoane cu handicap, proaspăt absolvenţi, şomeri de lungă durată sau tineri NEETs, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni. Aceste subvenţii au fost acordate la solicitarea angajatorilor care au încadrat în muncă persoane din categoriile mai sus menţionate.
 
La nivelul anului 2019, în ceea ce priveşte măsurile active oferite, de către AJOFM Călăraşi, angajatorilor călărăşeni, bilanţul este următorul:
 
Conform articolului 85 din legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, 407 agenţi economici au semnat cu AJOFM Călăraşi convenţii pentru încadrarea în muncă a 664 persoane, dintre care:
• Persoane cu handicap – 4 persoane
• Tineri NEETs – 60 de persoane
• Unici întreţinători de familie – 4 persoane
• Persoane care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă – 6 persoane
• Persoane peste 45 de ani – 590 de persoane
 
Suma alocată, în anul 2019, pentru plata acestor convenţii este în valoare de 17.928.000 lei.
Conform articolului 80 din legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, 37 de agenţi economici au semnat cu AJOFM Călăraşi convenţii pentru încadrarea în muncă a 39 de absolvenţi. Suma alocată, în anul 2019, pentru plata acestor convenţii este în valoare de 1.053.000 lei.
Facilităţile financiare destinate stimulării încadrării în muncă au fost/sunt susţinute din proiectele implementate de ANOFM şi co-finanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 precum şi din Bugetul Asigurărilor de Şomaj.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: