Poliţiştii dau startul amenzilor pentru lipsa anvelopelor de iarnă

Poliţiştii dau startul amenzilor pentru lipsa anvelopelor de iarnă

Arhivă

Lunile de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar poliţiştii buzoieni le recomandă conducătorilor auto să schimbe încă de pe acum anvelopele de vară cu cele de iarnă. Proprietarii de maşini trebuie să ştie că anvelopele de iarnă poartă însemne speciale.

Ştiri pe aceeaşi temă


Anvelopele trebuie să aibă iniţialele MS, M+S sau M&S, care pot fi reperate uşor de către politişti.

Din comoditate sau poate din lipsă de fonduri, unii şoferi nu înlocuiesc anvelopele de vară cu cele de iarnă. 

Oamenii legii îi sfătuiesc, totuşi, pe conducătorii auto să nu iasă cu maşinile în trafic, dacă nu sunt dotaţi corespunzător. 

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Buzău îi avertizează pe şoferi că vor aplica amenzi usturătoare dacă îi descoperă în trafic că nu respectă legea, în zile când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei. 

Amenda minimă pentru această abatere este de 1.305 lei.

Anvelopele de iarnă sunt necesare şi din alt punct de vedere, nu doar pentru siguranţa participanţilor la trafic. În cazul în care şoferii ale căror maşini nu au fost echipate corespunzător sunt implicaţi în accidente, firmele de asigurări nu sunt dispuse să plătească despăgubiri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările