Petrecere într-un local din oraşul Pogoanele, încheiată cu amenzi de aproape 18.000 de lei

Petrecere într-un local din oraşul Pogoanele, încheiată cu amenzi de aproape 18.000 de lei

Arhivă

Marţi seară, în timpul acţiunilor de verificare, poliţiştii din Pogoanele au constatat că într-un local de pe raza de competenţă era în desfăşurare un eveniment privat.

Ştiri pe aceeaşi temă


În urma verificărilor, s-a constatat că este vorba despre o petrecere aniversară, la care participau 17 persoane.

Distracţia a fost oprită de poliţişti, iar organizatorul evenimentului şi administratorul societăţii comerciale au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 17.500 de lei.

„Reamintim faptul că organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, etc.) este interzisă, iar în situaţia în care forţele de ordine constată că aceste interdicţii sunt încălcate, vor interveni cu fermitate şi vor aplica sancţiuni contravenţionale„, au precizat reprezentanţii IPJ Buzău.

Peste 300 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, au desfăşurat acţiuni de verificare pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2.

Astfel, au fost verificate peste 30 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun, gări, autogări), fiind legitimate peste 1200 de persoane şi verificate.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 25.000 de lei, conform Legii 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Dintre acestea, 37 de sancţiuni au fost pentru nerespectarea normelor de protecţie individuală.

„Pe parcursul activităţilor de control, poliţiştii aduc la cunoştinţă cetăţenilor necesitatea, dar şi obligativitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura. Vă reamintim faptul că poliţiştii acţionează preventiv, însă faţă de abaterile de la normele în vigoare vor fi luate măsurile legale care se impun.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conştientizăm că acţiunile noaste îi pot afecta pe ceilalţi şi să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului Sars-Cov2.

Evitarea aglomeraţiei, igiena mâinilor, distanţarea faţă de alte persoane în spaţiile publice şi respectarea cu stricteţe a regulilor de protecţie stabilite prin lege ne vor ajuta să trecem cu bine peste pandemie.

Pericolul de imbolnăvire nu a trecut încă, iar controalele pe care le facem au ca obiectiv protejarea sănătăţii oamenilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările