VIDEO Un bărbat a murit în timpul unui concurs de mâncat cârnaţi de pleşcoi

VIDEO Un bărbat a murit în timpul unui concurs de mâncat cârnaţi de pleşcoi

Medicii de la Ambulanţa nu au mai putut face nimic pentru bărbatul înecat cu bucăţi de carne

Un bărbat de 60 de ani din comuna Berca a murit astăzi după ce a mâncat până nu a mai putut cârnaţi de Pleşcoi. Localnicul a participat la un concurs de mâncat cârnaţi. O bucată i-a rămas în gât, l-a sufocat şi, în ciuda manevrelor făcute de medicii de pe ambulanţă, bărbatul nu a putut fi readus la viaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Festivalul „Cârnaţilor de Pleşcoi”, ajuns la a VI–a ediţie, a avut, din păcate, un deznodământ nefericit. Organizatorii, patronii unei pensiuni din zonă şi Consiliul Judeţean Buzău, au pregătit pentru turişti, pe lângă obişnuitele recitaluri folclorice şi expoziţii culinare cu vânzare, şi concursul Fomilă de Pleşcoi. Între cei opt concurenţi a fost şi un localnic de 60 de ani, din Berca. 

Bărbatul s-a străduit din răsputeri să termine de mâncat cei patru cârnaţi din farfurie cât mai repede pentru a câştiga concursul a cărei miză era şi un premiu în produse. A

 ieşit totuşi al doilea însă nu a apucat prea bine să guste bucuria pentru că o bucată de cârnat i-a obturat căile respiratorii. Bărbatul s-a sufocat, s-a învineţit la faţă şi la mâini şi s-a prăbuşit.
 
În ciuda manevrelor pe care le-au făcut pe rând organizatoarea festivalului, medic de profesie, un jandarm, apoi medicul de la centrul de permanenţă, şi, în cele din urmă, echipajul de pe ambulanţă chemată pentru intervenţie, bărbatul nu a putut fi readus la viaţă.
 
Poliţiştii au deschis la rândul lor o anchetă pentru a stabili exact cauzele decesului. La Berca în fiecare an , în luna octombrie, se organizează festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi, marcă înregistrată în Uniunea Europeană.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: