Şoferi consumatori de droguri, depistaţi în trafic cu ajutorul unor aparate intrate recent în dotarea poliţiştilor buzoieni

Şoferi consumatori de droguri, depistaţi în trafic cu ajutorul unor aparate intrate recent în dotarea poliţiştilor buzoieni

Doi tineri s-au ales, zilele trecute, cu dosare penale pentru că au consumat substanţe interzise înainte de a se urca la volan. Un altul a fost depistat în urmă cu două săptămâni. Substanţele consumate de aceştia au fost cocaină şi opiu. Din această lună, poliţiştii buzoieni pot depista prezenţa drogurilor în organism.

Ştiri pe aceeaşi temă


Poliţiştii din judeţul Buzău au primit în dotare două aparate marca Drager, model Drug Test 5.000, care analizează saliva suspecţilor şi poate indica fără erori dacă aceştia au consumat sau nu substanţe interzise.

Numai în weekend-ul trecut fost depistaţi doi şoferi care se aflau sub influenţa unor substanţe psihoactive. Este vorba despre un râmnicean de 37 de ani şi un tânăr de 24 de ani din Verneşti.

După ce dispozitivul a confirmat prezenţa substanţelor în corpul celor doi şoferi, aceştia au fost conduşi la spital pentru prelevarea de mostre biologice şi s-au întocmit dosare penale.

Consumul de substanţe psihoactive influenţează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceştia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mişcări şi evita obstacolele apărute în cale.

Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanţe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte uşor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecinţe deosebit de grave.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: