Medic de familie din Alba Iulia către cei care refuză vaccinarea anti-COVID: „O să ne vaccinăm noi şi pentru ei“

Medic de familie din Alba Iulia către cei care refuză vaccinarea anti-COVID: „O să ne vaccinăm noi şi pentru ei“

Centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Un medic de familie din Alba Iulia descrie pe scurt modul în care a decurs vaccinarea anti-COVID 19. Carmen Crăciun spune că nu a fost o decizie uşoară vaccinarea, dar, în final, a hotărât să o facă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul din Alba Iulia susţine că în afară de nişte “furnicături“ tranzitorii la locul de inoculare, nu a simţit aproape nimic.
 
”Vaccinarea antigripală o simţi, vaccinarea cu noul vaccin, aproape deloc”, a scris Carmen Crăciun pe Facebook.
 
Medicul afirmă că esenţa în această campanie de vaccinare este faptul că va putea asigura imunitatea ”de turmă” dacă este efectuată în procentul adecvat.
 
”Vaccinarea ar putea să fie eficientă dacă procentul necesar este efectuat rapid, pe modelul imunizarii din Israel; dacă nu o să fie atins procentul necesar imunizarii cât mai repede, posibil să dăm virusului timpul necesar mutaţiilor care să îl facă şi mai rezistent la acţiunile de prevenţie. În plus, presupunând că anticorpii ar fi prezenţi la cei vaccinaţi timp de 6 luni, neatingerea procentului necesar imunizarii «de turmă» în acest interval, ar face toate acţiunile de până acum aproape inutile: imunologic şi financiar”, a mai spus medicul de familie.

Numărul cadrelor medicale din Alba, care au dorit să se imunizeze împotriva COVID-19 a ajuns, în a patra zi a campaniei de vaccinare, la 1.326. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Alba, după ce în primele două zile ale acestei săptămâni au fost vaccinate 654 de cadre medicale, miercuri au fost imunizate alte 345 de persoane.
 
Mesajul transmis de Carmen Crăciun:
Biletul din imagine l-am avut azi lipit de blugi, şi reprezintă intervalul de timp pe care a trebuit să îl petrec aşteptând sub supraveghere posibilele reacţii adverse post vaccinare COVID19. În afară de nişte ”furnicături” tranzitorii la locul de inoculare, nu am simţit aproape nimic. Vaccinarea antigripală o simţi, vaccinarea cu noul vaccin, aproape deloc.
 
De la preluare până la ieşire, tot personalul a fost la superlativ! Pe unii dintre colegii prezenţi îi cunoaşteam, pe alţi colegi am avut plăcerea să-i cunosc abia azi, când ne-am dat seama că ne auzisem în încercarea de a găşi cele mai bune soluţii pentru pacienţi.
 
Nu a fost o decizie uşoară aceea de a mă vaccina! În funcţie de informaţiile pe care le-am primit, am decis să mă vaccinez. Mi se pare o decizie personală, astfel încât nu cred că trebuie să ne convingem unii pe alţii să ne vaccinăm sau să nu ne vaccinăm. Esenţa în această campanie de vaccinare mi se pare următoarea: vaccinarea ar putea să ne asigure imunitatea ”de turmă” dacă este efectuată în procentul adecvat, vaccinarea ar putea să fie eficientă dacă procentul necesar este efectuat rapid, pe modelul imunizarii din Israel; dacă nu o să fie atins procentul necesar imunizarii cât mai repede, posibil să dăm virusului timpul necesar mutaţiilor care să îl facă şi mai rezistent la acţiunile de prevenţie. În plus, presupunând că anticorpii ar fi prezenţi la cei vaccinaţi timp de 6 luni, neatingerea procentului necesar imunizarii ”de turmă” în acest interval, ar face toate acţiunile de până acum aproape inutile: imunologic şi financiar.
 
Ce înseamnă o campanie nereuşită? Prelungirea restricţiilor ce ne-au dat viaţă peste cap, o stare de imprevizibil permanentă, cu efecte negative la nivel micro-, macro-, pierderi evitabile de vieţi omeneşti. Cei care nu doresc să facă vaccinul, mi se pare justificat să refuze inocularea. O să ne vaccinăm noi şi pentru ei... În definitiv dacă noi, cei vaccinaţi, o să avem orice efect negativ asupra sănătăţii, atunci ei or să fie cei care or să găsească soluţii pe viitor pentru a gestiona această problema importantă de sănătate publică, poate prin alte metode. Eu de această dată am ales vaccinarea.
 
Mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă vaccinarea în SJU Alba, a fost o experienţă de nivel european, chiar peste.

 
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările