Fostul director general al Coca Cola România, Stephane Batoux, numit la conducerea Albalact

Fostul director general al Coca Cola România, Stephane Batoux, numit la conducerea Albalact

Stephane Batoux, noul director general al companiei Albalact

Stephane Batoux, fostul director general al Coca-Cola România şi un executiv francez de top pe piaţa FMCG, a fost cooptat la vârful management-ului Albalact, pe poziţia de director general. Stephane Batoux preia, astfel, planurile de dezvoltare ale companiei de la Raul Ciurtin, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, care timp de patru ani a condus Albalact şi din funcţia de director general.

Ştiri pe aceeaşi temă

Albalact face o schimbare strategică în management, într-un moment în care compania urcă pe locul 2 în topul producătorilor de lactate din România şi îşi consolidează tot mai strâns poziţia de lider în piaţă prin investiţii importante şi proiecte noi. 
 
„Albalact a crescut mult în ultimii ani, a ajuns cea mai mare companie românească de lactate şi astăzi este lider pe segmente importante din industrie. Strategia companiei vizează în continuare creşterea. Tocmai am încheiat investiţii noi şi am extins capacităţile de producţie, am inovat portofoliul şi am adus produse unice în piaţă, iar alte proiecte mari sunt în pregătire. Albalact intră într-o noua etapă de dezvoltare, una decisivă, iar pentru a susţine această etapă avem nevoie de un management bine structurat şi vizionar. Întotdeauna am căutat să construim strategia companiei cu oameni buni, care ştiu nu doar unde să caute oportunităţile de creştere, dar şi să vadă perspectiva. Stephane Batoux este un manager cu experienţă îndelungată şi valoroasă în industria FMCG şi vine să completeze o echipă de profesionişti care a clădit temeinic evoluţia şi performanţa companiei în ultimii ani”, declară Raul Ciurtin, preşedintele Albalact.
 
Stephane Batoux se află de astăzi la conducerea companiei Albalact, în timp ce Raul Ciurtin rămâne preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei. “Sunt extrem de fericit să mă alătur uneia dintre cele mai dinamice companii de pe piaţa românească a lactatelor din ultimii cinci ani, o companie care şi-a dovedit abilitatea de a fi câştigătoare cu îmbunătăţirea profitabilităţii. Sunt în mod special entuziasmat de planurile strategice pe termen lung ale Albalact şi voi aduce experienţa mea din industria FMCG împreună cu expertiza mea pe piaţa lactatelor pentru a contribui la creşterea companiei mai departe”, spune Stephane Batoux, noul director general Albalact.
 
Stephane Batoux vine la Albalact după un mandat de doi ani în poziţia de director general la Coca-Cola HBC România. Anterior acestei funcţii, Stephane Batoux a condus timp de trei ani afacerile companiei Danone România, tot în funcţia de director general. Noul director general Albalact are 49 de ani şi titlul MBA obţinut la Înalta Şcoală de Comerţ (École Superieure de Commerce) din Bordeaux, Franţa. Stephane Batoux este tatăl a trei fete.
 
Albalact, cel mai mare producător de lactate cu capital majoritar românesc, a urcat anul acesta pe locul 2 în topul producătorilor din industria românească de lactate. Compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 423.185.587 lei, în creştere cu 23% la sută, şi a obţinut un profit de 8.400.362 lei, cu 14% mai mare decât profitul din anul precedent. Albalact este lider cu brand-ul Zuzu pe segmentul laptelui pasteurizat, dar este lider cu Zuzu şi în total piaţă de lapte (lapte UHT şi lapte pasteurizat). Albalact este de asemenea lider de piaţă pe segmentul untului de masă şi pe segmentul smântână, cu brand-ul omonim De Albalact. Extinderea în categoria iaurt cu portofoliul Zuzu a adus compania între primii trei producători de iaurt din ţară, iar cu brand-ul Rarăul şi portofoliul său de brânză proaspătă de vaci, lansat acum doi ani, compania a urcat pe locul 2 în această categorie.
 
Societatea din Alba este cea mai mare companie cu capital majoritar românesc din industrie. Înfiinţată în anul 1971 şi transformată în societate comercială pe acţiuni în 1990, Albalact a fost privatizată în 1999. Compania Albalact are peste 800 de angajaţi şi peste 6000 de acţionari şi este listată la categoria Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti. Albalact deţine şi 99,01% din pachetul de acţiuni al societăţii Rarăul Câmpulung Moldovenesc. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: