Animal sălbatic rar şi periculos, surprins la câţiva kilometri de Alba Iulia FOTO

Animal sălbatic rar şi periculos, surprins la câţiva kilometri de Alba Iulia FOTO

Şacalul a fost fotografiat de la mare distanţă. Foto: Facebook/ Felix Bogdan Dragomir

Un şacal a fost fotografiat duminică dimineaţă la câţiva kilometri de Alba Iulia. Animalul s-a înmulţit foarte mult în ultimii ani, devenind un real pericol pentru faună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Coordonatorul tehnic al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Alba, Felix-Bogdan Dragomir, cel care a postat pe pagina sa de Facebook fotografiile, spune că locul în care a fost văzut este Straja-Hăpria, două sate din comunele Berghin şi Ciugud.
   
Potrivit acestuia, este exact în zona în care în urmă cu câteva zile au fost descoperite urmele unui urs de dimensiuni mari.
 
Şacalul este un mamifer carnivor sălbatic din familia Canidae, asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, cu coada mai scurtă şi cu botul ascuţit. În România, şacalul este o apariţie destul de rară. De câţiva ani, a fost remarcat şi pe teritoriul judeţului Alba.
 
Şacalul umblă foarte mult şi într-un timp scurt. Poate fi găsit la intervale de o zi, la distanţe de peste 100 de kilometri. Este văzut mai ales pe lângă gospodăriile din apropierea cursurilor de apă. Primăvara atacă turmele de oi sau de capre şi ucide miei şi iezi. 
 
 
Prezenţa şacalului la noi în ţară este pusă de specialişti pe seama schimbărilor climatice accentuate din ultimii ani. Cele mai multe eexemplare trăiesc în zona de răsărit a câmpiei Bărăganului, unde au întâlnit condiţii prielnice pentru a înlocui populaţiile de lupi, dispărute din zona de câmpie. 
 
 
Din punct de vedere ştiinţific, şacalul este un mamifer carnivor sălbatic din familia Canidae, asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, cu coada mai scurtă şi cu botul ascuţit. Trăieşte de obicei în nordul Africii, în sudul Asiei şi în sudul Europei.

    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările