Primaria Oradea va emite obligatiuni municipale de 100 miliarde de lei

Primaria Oradea intentioneaza sa emita, in aceasta toamna, obligatiuni municipale in valoare de 100 de miliarde de lei, suma care va fi folosita pentru demararea unor lucrari de reabilitare a

Primaria Oradea intentioneaza sa emita, in aceasta toamna, obligatiuni municipale in valoare de 100 de miliarde de lei, suma care va fi folosita pentru demararea unor lucrari de reabilitare a infrastructurii de drumuri din oras. "Nu stim data exacta cand va avea loc lansarea obligatiunilor. Deocamdata incercam sa rezolvam problema unui imprumut BERD, pentru a schimba reteaua de canalizare a orasului. Dupa ce am lamurit aceasta chestiune, vom putea demara tiparirea si lansarea obligatiunilor. Ceea ce va pot spune acum este ca nu va fi o singura emisiune, ci se va repeta odata la doi ani", declara Emilian Sala, directorul economic al Primariei. Obligatiunile vor putea fi rascumparate in minimum un an, dobanda platita investitorilor fiind trimestriala. "Dobanda este peste orice oferta pe care o pot face bancile la depozitele in lei", mai spune directorul. Reprezentantii Primariei Oradea se asteapta ca operatiunea sa fie la fel de reusita ca in alte municipii din tara. In ultimul an, tot mai multe administratii locale au recurs la aceasta modalitate de a atrage fonduri pentru investitii. Atat in Mangalia, cat si in Predeal si Alba Iulia, obligatiunile municipale s-au epuizat in cateva zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările