Atenţie la alimentele ecologice! Aproape o tonă de produse, găsită cu probleme de Protecţia Consumatorului

Atenţie la alimentele ecologice! Aproape o tonă de produse, găsită cu probleme de Protecţia Consumatorului

Atenţie la alimentele ecologice pe care le cumpăraţi! Aproape o tonă de produse au fost găsite cu probleme de Protecţia Consumatorului. Iată la ce trebuie să fii atent atuncă când alegi marfa de la raft!

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au desfăşurat toată luna trecută, la nivel naţional, controale în magazine.
 
Ţinta lor au fost alimentele ecologice. Au vrut să vadă în ce condiţii sunt comercializate şi etichetate. Au fost verificaţi 267 operatori economici, la 97 dintre aceştia (36%) constantându-se abateri de la prevederile legale.
 
Atenţie la alimentele ecologice! Aproape o tonă de produse, găsită cu probleme de ANPC
Comisarii ANPC au controlat peste 13 t de produse alimentare ecologice aflate la vânzare, din care aproximativ 0,67 t s-au dovedit a fi neconforme.
 
Au fost date 108 sancţiuni contravenţionale, respectiv 49 avertismente şi 59 amenzi, în valoare de 407.000 lei, la care s-au adăugat măsuri complementare, pecum:
 
  • oprirea temporară de la comercializare a 171 de kg de produse alimentare ecologice, în valoare de peste 6.000 lei, până la remedierea neconformităţilor constatate;
  • oprirea definitivă de la comercializare a 118 kg produse alimentare ecologice, în valoare de aproximativ 1.500 lei, acestea fiind improprii consumului uman.

Citeşte continuarea pe click.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările