Peste 50% din populaţia adultă din SUA a primit cel puţin prima doză de vaccin anti Covid

Peste 50% din populaţia adultă din SUA a primit cel puţin prima doză de vaccin anti Covid

Vaccin FOTO Pixabay

Peste jumătate din totalul adulţilor din Statele Unite a primit până duminică cel puţin o primă doză de vaccin anti-COVID-19, transmite Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la începerea vaccinării în SUA în urmă cu patru luni, 50.4% din adulţi, aproximativ 130 de milioane de persoane, au beneficiat de injectarea a cel puţin unei doze de vaccin, conform datelor oferite de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).
 
Conform sursei citate, aproape o treime din adulţi au fost vaccinaţi şi cu a doua doză. În ceea ce priveşte grupul cu risc crescut al persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani , 81% dintre aceştia au primit o primă doză şi aproximativ două treimi sunt complet vaccinaţi. În medie, peste 3 milioane de vaccinuri sunt administrate zilnic, potrivit informaţiilor furnizate de Casa Albă.
 
În total, aproape 210 milioane de doze au fost administrate în SUA, ţară cu o populaţie de 330 de milioane de locuitori. O asistentă medicală a fost prima persoană vaccinată la New York, pe 14 decembrie 2020. SUA utilizează în mare parte vaccinurile Moderna şi Pfizer.
 
Recent, autorităţile au suspendat temporar administrarea vaccinului Johnson & Johnson după înregistrarea a şase cazuri de tromboză venoasă cerebrală. Vaccinul Johnson & Johnson necesită injectarea unei singure doze, în timp ce pentru restul sunt necesare două doze.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările