„Omul miracol“: familia făcea pregătiri de înmormântare pentru un bărbat din SUA, dar el s-a trezit după ce a fost deconectat de la aparate

„Omul miracol“: familia făcea pregătiri de înmormântare pentru un bărbat din SUA, dar el s-a trezit după ce a fost deconectat de la aparate

Familia unui bărbat din statul american Nebraska făcea deja pregătirile pentru înmormântarea lui Scott Marr în vârstă de 61 de ani, după ce acesta suferise un accident vascular cerebral, iar medicii l-au deconectat de la aparatele care-l ţineau în viaţă.

Scott a fost găsit inconştient în patul său, pe 12 decembrie, de unul dintre cei 4 copii ai săi. De atunci, medicii nu au observat niciun progres în starea lui neurologică, creierul inflamat al pacientului determinându-i să ajungă la concluzia că este în moarte cerebrală şi că şansele de recuperare sunt minime, potrivit The Independent. 
 
Bărbatul îşi exprimase dorinţa de a nu fi ţinut în viaţă artificial. „Mereu spunea că nu vrea să îl vedem cum zace într-un pat de spital. Ni s-a spus că este în moarte cerebrală, aţa că ne-am luat la revedere de la el înainte de a-l deconecta de la aparate. Când toate monitoarele au fost stinse, am rămas să aşteptăm lângă patul lui“, a povestit una dintre fiicele sale, în cadrul unei conferinţe de presă. 
 
Cu toate astea, Marr a continuat să respire şi după ce aparatele au fost oprite, familia numindu-l „omul miracol“. În plus, starea lui s-a îmbunătăţit începând cu a doua zi, când familia avea programată o întâlnire cu cei de la pompe funebre.
 
Testele ulterioare au arătat că inflamarea creierului a fost declanşată de fapt de o afecţiune numită sindromul encefalopatiei posterioare reversibile care, în general, nu se manifestă prin mărirea creierului.
 
„Nu vreau să transform întâmplarea într-un lucru religios, dar pot să vă spun că a fost un miracol“, a declarat Scott Marr.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările