Metoda ingenioasă prin care un opozant cunoscut din Rusia a ascuns documente „foarte importante“ în cursul unei percheziţii

Metoda ingenioasă prin care un opozant cunoscut din Rusia a ascuns documente „foarte importante“ în cursul unei percheziţii

Drona folosită de opozantul rus Serghei Boiko pentru a ascunde documente de forţele de ordine Captură YouTube

Vizat de o percheziţie a forţelor de ordine în urma alegerilor municipale din 8 septembrie, un opozant al regimului Putin a recurs la un şiretlic pentru a ascunde informaţii „foarte importante“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serghei Boiko, un opozant din Novosibirsk apropiat de Aleksei Navalnîi, principalul rival politic al preşedintelui rus Vladimir Putin, a găsit o metodă inedită de a-i induce în eroare pe poliţiştii care au descins la 12 septembrie în apartamentul său.

Observând maşina poliţiei apropiindu-se de imobilul în care locuieşte, bărbatul a pus materialul dorit de autorităţi pe o dronă şi manevrat-o în aşa fel încât să nu poate fi văzută.

„Singurul motiv pentru care îmi sparg uşa tocmai a zburat cu drona“, a declarat el în faţa unei camere de filmat.

Sunt „informaţii foarte interesante şi foarte importante“, a precizat opozantul din Novosibirsk.

Circa 200 de opozanţi au fost vizaţi de percheziţii în Rusia după alegerile municipale din 8 septembrie, soldate cu o înfrângere usturătoare la Moscova pentru regimul Putin.

„Este cea mai mare operaţiune poliţienească din istoria Rusiei moderne“, a comentat Navalnîi această demonstraţie de forţă.

Alegerile din Rusia au avut loc într-o atmosferă foarte tensionată, marcată de numeroase proteste şi intervenţii brutale ale forţelor de ordine. Circa 2.700 de protestatari au fost reţinuţi, inclusiv liderul lor, Aleksei Navalnîi. Este vorba de o campanie de  represiune fără precedent de la protestele din 2011-2012, înainte de revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările