Păţania unui american arestat în Dubai pentru posesie de droguri consumate în SUA

Păţania unui american arestat în Dubai pentru posesie de droguri consumate în SUA

FOTO EPA-EFE

Un american care a necesitat spitalizare în Dubai în timpul unei vizite profesionale ar putea fi închis după ce medicii arabi au descoperit în urina sa urme de marijuana, pe care nu o consumase însă în Emiratele Arabe Unite, relatează The Independent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peter Clark, 51 de ani, a ajuns în Dubai pe 24 februarie pentru a se interesa de studiouri de înregistrare, potrivit  Detained in Dubai, un site creat de avocata sa, Radha Stirling.
 
El a suferit însă o criză de pancreatită şi a solicitat serviciile de urgenţă din Dubai. La analize i s-au detectat urme de haşiş,  rezultat care în Dubai înseamnă posesie pasibilă de pedeapsa cu închisoarea.
 
Personalul a anunţat autorităţile, astfel că pe 3 martie bărbatul a fost arestat şi închis, fără a i se acorda asistenţă medicală şi fără a primi medicamente, după spitalizare, susţine acesta acuzând o detenţie într-o celulă infestată cu purici. Pe 6 martie a fost eliberat, iar de atunci aşteaptă într-o cameră de hotel să fie contactat de autorităţi pentru a-şi afla soarta, scrie The Independent. Dacă e găsit vinovat, acesta ar putea primi o sentinţă de trei ani de închisoare.
 
Peter Clark a înregistrat un clip în care îşi expune chinul îndurat: „Am slăbit foarte mult, de când sunt aici am fost privat de duş, alimente, apă şi somn”.
 
Avocata sa precizează într-un comunicat: „Aplicarea arbitrară a legilor în Emiratele Arabe Unite, ca şi absenţa unor consecinţe legale previzibile ar putea însemna că Peter poate fi închis câţiva ani, deşi a fumat marijuana legal (în SUA - n.red). Char şi dacă în cele din urmă va fi dovedit nevinovat, poate fi târât într-un proces lent şi costisitor.
 
Emiratele Arabe Unite nu ar trebui să pună sub acuzare vizitatori pentru comportamente  care au avut loc în afara ţării. Peter nu a comis nicio infracţiune în Dubai. Este clar că Emiratele Arabe Unite ar trebui să facă modificări în legislaţia lor de combatere a drogurilor astfel încât străinii să nu fie persecutaţi inutil”.
 
Clark a subliniat că nu a adus, consumat sau cumpărat droguri din Dubai, ci a consumat haşişul înainte de a pleca din Las Vegas, unde locuieşte.
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările