OMS deschide o anchetă în Seychelles, după ce mai bine de o treime din persoanele depistate pozitiv cu COVID-19 erau vaccinate cu ambele doze

OMS deschide o anchetă în Seychelles, după ce mai bine de o treime din persoanele depistate pozitiv cu COVID-19 erau vaccinate cu ambele doze

Vaccinare in Seychelles FOTO AFP

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi că a deschis o anchetă cu privire la datele despre infectările cu Sars-CoV-2 raportate de statul Seychelles. Anunţul vine după ce ministerul Sănătăţii din Seychelles a anunţat că peste o terime din persoanele depistate pozitiv cu COVID-19 în ultimă săptămână erau complet vaccinate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atât reprezentanţii statului Seychelles, cât şi OMS au subliniat faptul că majoritatea persoanelor testate pozitiv nu au fost vaccinate sau au primit o singură doză de vaccin şi că nimeni dintre cei care au murit diagnosticaţi cu COVID-19 nu au fost complet vaccinaţi, conform Reuters. În plus, toţi pacienţii cu forme severe sunt nevaccinaţi. 
 
Rata de infectare săptămânală din Seychelles a crescut de la 120 de de cazuri înregistrate pe 30 aprilie la 314  pe 8 mai, conform autorităţilor sanitare. Aproximativ două treimi dintre cazurile pozitive sunt contacte ale altor persoane testate pozitiv, iar aproximativ 37% dintre cazurile de COVID-19 au primit ambele doze de vaccin.
 
Până în prezent, 57% dintre cei care au fost vaccinaţi complet în Seychelles au primit vaccinul produs de Sinopharm, în timp ce 43% au primit vaccinuri AstraZeneca. Potrivit OMS, aproximativ 60% din populaţie a fost imunizată cu cele două doze de vaccin.
 
Ministerul Sănătăţii a declarat că 80% dintre cei care au nevoie de internare nu au fost vaccinaţi şi au alte comorbidităţi. 
 
Numărul total de cazuri confirmate în Seychelles de la începutul pandemiei este mai mic de 8.200. Cazurile au scăzut uşor pe data de 8 mai, dar „rata transmisiei rămâne ridicată şi este îngrijorătoare”, conform declaraţiilor făcute de ministrul Sănătăţii.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările