Israelul a adoptat o lege ce urmăreşte să complice împărţirea Ierusalimului

Israelul a adoptat o lege ce urmăreşte să complice împărţirea Ierusalimului

Parlamentul israelian Foto: EPA/Arhivă

Parlamentul israelian a adoptat marţi un proiect de lege ce vizează să complice trecerea sub suveranitate palestiniană a unor zone din Ierusalim în cadrul unui viitor acord de pace, relevă France-Presse.

Textul, aprobat cu 64 de voturi pentru şi 51 împotrivă, face să pălească şi mai mult speranţele referitoare la soluţia a două state în conflictul israeliano-palestinian, la mai puţin de o lună de la decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, notează dhnet.be.
 
Actul normativ, propus de către o deputată a partidului naţionalist religios Căminul Evreiesc, prevede că orice acţiune de cedare către palestinieni a ceea ce Israelul consideră ca făcând parte din Ierusalim va necesita votul unei majorităţi de două treimi dintre deputaţi.
 
Problema Ierusalimului este una dintre cele mai spinoase din conflictul israeliano-palestinian. În plus, procesul de pace se află într-un punct mort de trei ani.
 
Liderii palestinieni revendică Ierusalimul de Est - ocupat şi apoi anexat de Israel în 1967 - drept capitală a statului la care aspiră. În acest timp, Israelul proclamă întregul Ierusalim - de Vest şi de Est - drept capitala sa „eternă şi indivizibilă“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: