India, a doua ţară din lume care depăşeşte numărul de 100.000 de infectări cu coronavirus într-o singură zi

India, a doua ţară din lume care depăşeşte numărul de 100.000 de infectări cu coronavirus într-o singură zi

FOTO EPA-EFE

India este a doua şară din lume, după SUA, care depăşeşte 100.000 de infectări cu coronavirus într-o singură zi. În ultima perioadă ţara s-a confruntat cu o creştere masivă a numărului de cazuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul zilnic de infectări a crescut de circa 12 ori de la nivelul minim atins la început de februarie, când autorităţile au relaxat cea mai mare parte a restricţiilor şi cei mai mulţi oameni au încetat să poarte măşti şi să respecte distanţarea socială, scrie Agerpres.

Potrivit epidemiologilor, la al doilea val ar fi contribuit şi alte variante mai contagioase ale coronavirusului.

Cu cele 103.558 de cazuri noi anunţate luni, India a ajuns la un bilanţ de 12,6 milioane, al treilea după SUA şi Brazilia, arată cifrele Ministerului Sănătăţii. India a înregistrat însă cele mai multe cazuri noi săptămâna trecută la nivel mondial.

Luni, au fost raportate 478 de decese cauzate de COVID-19, al căror total a ajuns la 165.101, India având în continuare una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate din lume.

Statul indian maharashtra este cel mai grav afectat. Acesta a raportat luni peste 57.000 de cazuri noi.

Începând de luni seară, în acest stat se vor închide mall-urile, cinematografele, barurile, restaurantele şi locurile de rugăciune.

Autorităţile vor impune un lockdown complet la sfârşiturile de săptămână, dat fiind că experţii sunt îngrijoraţi de un deficit de paturi de terapie intensivă în spitale, mai ales în oraşele mai mici.

Precedentul bilanţ record de infectări în India, de 97.894 de cazuri, fusese atins la mijlocul lui septembrie, după care numărul de contaminări a scăzut brusc, reîncepând să crească la sfârşit de februarie, odată cu redeschiderea completă a economiei şi propagarea unor noi variante ale coronavirusului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările