Canada introduce sexul neutru în actele oficiale

Canada introduce sexul neutru în actele oficiale

Steagul Canadei FOTO Arhivă

Cetăţenii Canadei nu vor mai fi obligaţi să aleagă între sexul masculin sau feminin în cererea pentru buletin. Conform unui anunţ al Guvernului federal al Canadei, cei care refuză să-şi declare sexul pot trece menţiunea „X“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Menţiunea „X“ va putea fi bifată de către persoanele care nu se identifică nici cu sexul feminin, nici cu sexul masculin, se arată într-un comunicat publicat joi de Executivul canadian.

Decizia va intra în vigoare de joia viitoare, 31 august, precizează comunicatul.

„Am luat o măsură importantă pentru a favoriza egalitatea între toţi canadienii“, a explicat decizia ministrul Imigraţiei şi Cetăţeniei Ahmed Hussen.

În iunie, Canada a validat un proiect de lege care a adăugat „identitatea de gen şi exprimarea genului“ alături de rasă, religie, vârstă, sex şi orientare sexuală pe lista motivelor de discriminare care sunt interzise în această ţară din America de Nord, în virtutea Cartei Drepturilor Canadiene, notează AFP, potrivit 20minutes.fr.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările