Argentina a introdus cărţi de identitate pentru persoanele non-binare

Argentina a introdus cărţi de identitate pentru persoanele non-binare

Alberto Fernández, care a fost ales preşedinte în 2019, a susţinut permanent reformele sociale progresiste. FOTO: EPA-EFE

Argentina a dezvăluit un nou sistem naţional de identitate pentru oamenii care se identifică drept non-binari, scrie BBC. Potrivit legislaţiei naţionale, argentinienii au dreptul de a se identifica neutri din punct de vedere al genului. Dar acest lucru nu a fost reflectat până acum şi în acte, rezidenţii putând doar să aleagă „masculin” sau „feminin”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Argentina este prima ţară sud-americană ce adoptă acest nou sistem, după ce preşedintele Alberto Fernández a semnat un decret. Astfel, oricine aplică pentru un nou document de identitate poate selecta „x” pentru gen.

La o ceremonie care a avut loc la Buenos Aires, el a dezvăluit noile carduri şi a emis primele trei astfel de documente.

„Există alte identităţi pe lângă bărbat şi femeie şi ele trebuie respectate”, a spus Fernández. „Ideal va fi atunci când noi toţi vom fi ceea ce suntem şi nimănui nu-i va păsa de genul oamenilor”.

Între ţările care au adoptat deja acest sistem se numără Canada, India şi Noua Zeelandă.

Fernández, care a fost ales preşedinte în 2019, a susţinut permanent reformele sociale progresive.

Anul trecut, guvernul lui de centru-stânga a legalizat avortul, iar Fernández şi-a susţinut public fiul, Estanislao, student la design şi cunoscut travestit.

La începutul acestui an, Argentina a introdus o taxă pentru cei mai bogaţi locuitori ai săi, pentru a sprijini plata pentru materialele medicale şi salvarea întreprinderilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările