Grecia renunţă la obligativitatea purtării măştii în aer liber. Când va intra în vigoare măsura

Grecia renunţă la obligativitatea purtării măştii în aer liber. Când va intra în vigoare măsura

Atena, Grecia / FOTO Shutterstock

Grecia renunţă la obligativitatea purtării măştii în aer liber de joi, urmând ca luni să fie eliminate şi restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. Decizia a fost luată în contextul în care situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţit, iar valul de căldură care a lovit Grecia face tot mai grea purtarea măştii în aer liber.

Oficialii guvernului grec au precizat că măştile sanitare rămân obligatorii în spaţiile închise şi în exterior, în cazul în care există aglomeraţii, conform Agerpres.

Alte măsuri anunţate sunt creşterea numărului de persoane care pot să stea la o masă în restaurante (de la 6 la 10), posibilitatea organizării de botezuri şi de nunţi cu până la 400 de invitaţi (limita anterioară fiind de 300) şi creşterea la 120 a numărului de persoane prezente pe plajă la fiecare 1.000 de metri pătraţi.

În pofida relaxării măsurilor, epidemiologii amintesc că în Grecia doar 3 din 10 persoane s-au vaccinat cu schema completă, în timp ce 44% din populaţie este imunizată cu cel puţin o doză de vaccin.

 În ultima lună, Grecia a înregistrat o scădere a numărului de cazuri zilnice, precum şi o reducere a numărului de persoane internate la terapie intensivă şi a deceselor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările