Cine e politicianul francez iniţiator al unei mişcări anti-stat, căutat de autorităţi pentru răpirea unei fetiţe de 8 ani din casa bunicilor

Cine e politicianul francez iniţiator al unei mişcări anti-stat, căutat de autorităţi pentru răpirea unei fetiţe de 8 ani din casa bunicilor

Fostul politician Rémy Daillet-Wiedemann, adept al survivalismului, este căutat de poliţia franceza pentru orchestrarea răpirii unei fetiţe de opt ani FOTO casptură Twitter/ La Voix du Nord

Poliţia franceză a emis un mandat de arestare pe numele unui conspiraţionist extremist de dreapta care trăieşte în Malaysia şi care ar fi orchestrat răpirea unei fetiţe în vârstă de opt ani din casa bunicilor săi la solicitarea mamei fetiţei, adeptă a aceleiaşi mişcări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorul din Nancy a declarat că potrivit declaraţiilor complicilor la răpire, arestaţi în Elveţia, Rémy Daillet-Wiedemann, un fost politician local, este „principala figură în aşa numita lor mişcare (survivalistă, anti-stat- n.red) având un rol şi în răpire”.
 
Acest politician a îndemnat în clipuri postate online la „lovitură de stat populară”.
 
Mia Montemaggi, fetiţa din casa bunicilor din departamentul  Vosges (est) a fost găsită duminica trecută la o fabrică dezafectată din Elveţia, împreună cu mama ei, la cinci zile de la răpire (13 aprilie). Trei bărbaţi au convins-o pe bunica fetiţei să le-o predea după ce au prezentat legitimaţii false că ar fi angajaţi la Protecţia Copilului.
 
Lola Montemaggi, mama fetiţei, care a pierdut custodia fiicei sale în luna ianuarie şi nu avea voie să o viziteze, se află în custodia poliţiei elveţiene, în aşteptarea extrădării în Franţa, fiind suspectată că a pus la cale răpirea, potrivit presei locale. Motivul este că Montemaggi a făcut afirmaţii sinucigaşe în prezenţa fiicei sale şi a refuzat orice contact cu serviciile sociale.
 
Femeia a susţinut în postări pe Facebook că statul framcez e condus de o elită pedofilă şi că serviciile sociale şi agenţiile de protecţie a copilului răpesc copii. Politicienii şi celebrităţile se fac vinovate de pedofilie şi „sacrificii rituale” implicând copii.
 
Procurorii au descris operaţiunea ca fiind una în stil militar, cu numele de cod „Lima”. Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de poliţia franceză sub acuzaţia de răpire a unui minor. Serviciile de informaţii franceze îi supravegheau pe toţi aceşti bărbaţi din cauza legăturilor cu reţele online cu vederi de extremă dreapta, anti-stat şi survivaliste.
 
Cu vârste cuprinse între 23 şi 60 de ani, suspecţii au fost arestaţi în urma unor raiduri. Aceştia „s-au cunoscut pe reţele sociale şi împărtăşesc aceleaşi idei. Ei proferează o credinţă în lupta împotriva statului şi a cea ce numesc dictatura medicală”, au lămurit procurorii francezi.
 
Poliţia ar fi găsit ghiduri pentru fabricarea explozivilor în locuinţa unuia dintre ei, dar şi documente schiţând un posibil atac asupra unui centru de vaccinare. Nicolas Heitz, procurorul din Epinal, a declarat că bărbaţii au pregătit răpirea Miei împreună cu Montemaggi.
 
"I-a contactat pe internet pentru a-şi recupera fiica, de care a considerat că a fost separată pe nedrept. Scopul era să plece cu ea în străinătate” a spus Heitz.  Poliţia a spus că Mia a fost predată mamei sale la 20 de minute după răpire.
 
Procurorii au declarat că cele două au petrecut o primă noapte la un hotel de lângă Fribourg apoi au fost cazate la o femeie din Neuchâtel înainte de fi duse la fabrica dezafectată din Ste Croix, care găzduieşte o comunitate de artişti. Mia a fost înapoiată bunicii ei.
 

Cine este Rémy Daillet-Wiedemann

 
Potrivit publicaţiei  Le Parisien, Daillet-Wiedemann a fost exclus în 2010 din partidul centrist MoDem şi trăieşte de câţiva ani în Malaysia. El a argumentează în clipurile publicate online împotriva măştilor „inutile ştiinţific” şi a reţelelor 5G, ce ar trebui distruse.
 
Fostul politician a militat pentru interzicerea dârelor lăsate în urmă de aeronave, întrucât ar conţine agenţi chimici sau biologici şi e de părere că copiii din centrele de plasament au fost răpiţi de la părinţii lor.
 
„În logica acestor teoreticieni ai conspiraţiei, statul poate fi văzut ca responsabil pentru luarea copiilor de la părinţi din motive de siguranţă pe care le consideră nedrepte”, a scris Nuñez în Le Parisien, adăugând că „câteva sute” de adepţi ai teoriei se afla sub supraveghere în Franţa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările