Bombardamentul asupra centrului comercial din Kremenciuk vine după o intensificare a loviturilor cu rachete împotriva infrastructurii ucrainene

Bombardamentul asupra centrului comercial din Kremenciuk vine după o intensificare a loviturilor cu rachete împotriva infrastructurii ucrainene

FOTO: Twitter

Bombardamentul efectuat de ruşi asupra centrului comercial din Kremenciuk vine după o intensificare a loviturilor cu rachete împotriva infrastructurii ucrainene şi a ţintelor civile din ultimele zile, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima evaluare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierul ministrului ucrainean de interne Vadym Denisenko a afirmat că forţele ruse au început o campanie de atacuri masive şi în mare parte nediscriminatorii cu rachete împotriva oraşelor ucrainene.

Similar, un oficial american din domeniul apărării a spus pentru Foreign Policy, sub rezerva anonimatului, că forţele ruse se bazează din ce în ce mai mult pe lovituri de artilerie şi rachete pentru a avansa în operaţiunile din Ucraina, potrivit hotnews.ro. 

Acesta a mai afirrmat că forţele ruseşti sunt probabil în criză de lideri militari de rang înalt şi se bazează mai mult pe ofiţerii pensionaţi şi pe rezerve pentru a înlocui pierderile de ofiţeri.

Pe măsură ce forţele ruse continuă să îşi epuizeze rezervele de armament de înaltă precizie, astfel de atacuri se vor intensifica, provocând daune colaterale substanţiale. 

Autorităţile militare ruseşti continuă să caute modalităţi de a-şi reface forţele din ce în ce mai epuizate, dar fără a anunţa o mobilizare generală.

Ministerul britanic al Apărării a raportat în mod similar că forţele ruseşti se vor baza probabil în mare măsură pe eşaloanele de rezervă, şi anume Rezerva Armatei de Luptă şi Resursa de Mobilizare, pentru a mobiliza sprijinul voluntarilor şi pentru a completa batalioanele regulate.

După cum a evaluat anterior ISW, este puţin probabil ca aceste rezerve să ofere forţelor ruseşti o regenerare semnificativă a capacităţilor de forţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările