Angela Merkel critică ţările care au cumpărat vaccinuri din Rusia şi China: Nu aşa se consolidează Europa

Angela Merkel critică ţările care au cumpărat vaccinuri din Rusia şi China: Nu aşa se consolidează Europa

Angela Merkel FOTO EPA-EFE

Angela Merkel spune că ar fi de acord cu revizuirea tratatelor Uniunii Europene în scopul sporirii competenţelor acesteia în ce priveşte domeniul sănătăţii. O astfel de modificare s-ar face pentru a permite blocului european să răspundă mai bine la viitoare crize şi să combată mai uşor pandemiile.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cred că Europa are nevoie de mai multe competenţe în domeniul sănătăţii”, a declarat Merkel într-un eveniment organizat de Partidul Popular European, din care face parte formaţiunea politică a şefei guvernului de la Berlin, Uniunea Creştin-Democrată, scrie Agerpres.

"Ar trebui probabil modificate tratatele Uniunii Europene în acest scop", a adăugat şefa executivului german în timpul videoconferinţei, precizând că ea este favorabilă unor asemenea modificări dacă acest lucru are „un sens”. Pe de altă parte, Angela Merkel a criticat decizia anumitor guverne de a devia de la strategia UE de vaccinare.

În opinia sa, nu este deloc bine că unele ţări folosesc totuşi vaccinuri chineze sau ruse fără a aştepta aprobarea Agenţiei Europene pentru Medicamente EMA, în scopul obţinerii unui „mic avantaj pe termen scurt”.

„Nu cu aşa ceva se consolidează Europa”, a insistat Merkel.

Ungaria a acordat Sputnik V o licenţă naţională în februarie şi a utilizat-o deja. Slovacia şi Cehia au comandat de asemenea doze din acest vaccin rus şi au anunţat că nu ar dori să aştepte aprobarea EMA pentru utilizarea lor. Totuşi, Cehia doreşte totuşi să renunţe la această achiziţie ca urmare a recentei crize diplomatice cu Moscova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările