Un înalt oficial chinez a recunoscut gravitatea epidemiei de coronavirus şi a acuzat exagerarea celorlalte ţări

Un înalt oficial chinez a recunoscut gravitatea epidemiei de coronavirus şi a acuzat exagerarea celorlalte ţări

FOTO AFP/ China Out

Consilierul de stat, Wang Yi, care totodată, este şi ministrul de externe al Chinei a acordat un interviu pentru Reuters în care a vorbit despre gravitatea epidemiei de coronavirus şi exagerarea ţărilor care au impus restricţii majore în ceea ce priveşte turismul şi comerţul cu China.

Ştiri pe aceeaşi temă

Wang Yi a recunoscut că epidemia de coronavirus este o provocare foarte mare pentru China, dar a apărat gestiunea acestei situaţii de către conducerea de la Beijing, relatează Hotnews. 
 
"Per ansamblu epidemia este sub control”, a declarat Wang Yi pentru Reuters. Ministrul de externe chinez a relatat şi faptul că această epidemie a pornit foarte brusc şi a fost o provocare majoră atât pentru ţara sa cât şi pentru restul lumii. 
 
„Am făcut eforturi complete de prevenire şi control a epidemiei, eforturi atât de cuprinzătoare, încât nu-mi pot imagina nici o altă ţară care să poată face acest lucru”, a spus Wang Yi, ţinând să precizeze că orice lider din alte ţări ar vedea această sarcină foarte dificil de controlat. 
 
În cadrul interviului de la Reuters, Wang Yi a cerut Statelor Unite să nu apeleze la măsuri inutile de răspuns împotriva virusului, măsuri ce pot afecta pe termen lung comerţul, călătoriile şi turismul. 
 
Conducerea de la Beijing a criticat Statele Unite pentru măsurile drastice pe care le-a luat de la declanşarea epidemiei de coronavirus din China. Printre măsurile impuse de SUA a fost inclusă şi interzicerea călătoriei pentru vizitatorii din China. 

"Unele ţări au luat măsuri, inclusiv carantina, care sunt rezonabile şi de înţeles, dar altele au reacţionat excesiv, ceea ce a declanşat panică inutilă", a mai declarat oficialul chinez pentru Reuters. 
 
Wang Yi a dezminţit faptul că guvernul chinez nu a fost transparent cu privire la tratarea iniţială a focarului. Săptămâna aceasta majoritatea oficialilor Partidului Comunist din provinciile Wuhan şi  Hubei au fost concediaţi.
 
Statele Unite au fost printre primele naţiuni care au anunţat că evacuează cetăţenii din oraşul Wuhan, zona în care se află epicentrul epidemiei de coronavirus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: