FOTO Evreu împuşcat mortal de un agent al forţelor de ordine, lângă Zidul Plângerii din Ierusalim

FOTO Evreu împuşcat mortal de un agent al forţelor de ordine, lângă Zidul Plângerii din Ierusalim

Zidul Plângerii al evreilor, cu vedere în stânga-sus asupra Cupolei Stâncii, locaş sfânt al musulmanilor FOTO Reuters

Un evreu a fost împuşcat mortal, vineri, de un agent al forţelor de securitate, îmbrăcat în civil, chiar lângă Zidul Plângerii din Ierusalim, unul dintre cele mai sfinte locuri de rugăciune ale adepţilor Iudaismului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri dimineaţă, focuri de armă s-au auzit în apropiere de Zidul Plângerii, în Ierusalim. 

Postul de radio Reshet Bet a transmis, ulterior, că un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost împuşcat de un agent de securitate îmbrăcat în civil. Paramedicii ajunşi la locul incidentului au încercat, timp de 20 de minute, să resusciteze victima, dar eforturile lor au fost zadarnice. Evreul a murit din cauza rănilor.

Bărbatul tocmai se îndrepta spre o toaletă publică situată lângă Zid, când a fost ucis.

Făptaşul susţine că ar fi auzit victima strigând „Allahu Akbar!” („Allah e Mare!”), după care a văzut-o scoţând ceva din buzunar. Cuvintele pe care le-ar fi rostit evreul sunt, de regula, folosite de teroriştii musulmani chiar înainte de comiterea atacurilor, informează „The Times of Israel”.

Potrivit unui purtăror de cuvânt al Poliţiei din Ierusalim, Micky Rosenfeld, gesturile victimei l-au determinat pe agent să o considere un militant palestinian, informează BBC News.

David Dahan, prezent la locul incidentului, care-l şi cunoştea pe bărbatul ucis, a povestit, pentru site-ul de presă Ynet, că victima „stătea jos şi citea un ziar, ca deobicei”. Brusc, „a început să ţipe şi a pornit alergând spre toaletă. La scurt timp, am auzit cel puţin şapte-zece focuri de armă trase”, a continuat Dahan.

„Nu înţeleg de ce a fost împuşcat. Deşi avea uneori un comportament anxios, toţi îl ştiam aşa. Ce s-a întâmplat aici nu este normal”, a atras atenţia David Dahan.

Un alt martor care cunoştea bărbatul împuşcat mortal a adăugat că acesta era un om al străzii, care se stabilise pe una dintre străzile lăturalnice din apropierea Zidului Plângerii. „Avea un sac cu haine şi o saltea pe care dormea. Asta era casa lui. Totuşi, era un om îngrijit”, a spus martorul, care a adăugat că victima era „o persoană înţeleaptă, capabilă să discute despre orice subiect. Avea şi prieteni buni în rândul comercianţilor arabi din cartierul musulmanilor”.


Un evreu ultra-ortodox privind locul în care a murit evreul împuşcat, vineri, de un agent al securităţii FOTO Reuters


Incidentul care a avut loc în jurul orei locale 07.40 (07.40 ora României) a devenit, rapid, primul titlu afişat de publicaţiile online israeliene, tocmai pentru că s-a petrecut lângă Zidul Plângerii, denumit şi „Zidul de Vest”, „Zidul de Apus” sau „Kotel”. Zidul situat pe partea de vest a Muntelui Templului, pe care astăzi se află şi sanctuarul islamic Cupola Stâncii, este unul dintre principalele simboluri al Iudaismului, fiind un vestigiu al zidului antic care înconjura curtea Templului iudeu din Ierusalim.


Paramedicii ridicând cadavrul evreului împuşcat mortal pe 21 iunie FOTO Reuters
 

Exerciţiu al forţelor de ordine israeliene, la ZIdul Plângerii, chiar în ziua în care evreul în vârstă de 46 de ani a fost împuşcat mortal de un agent de securitate îmbrăcat în civil FOTO Reuters

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările