Scandal ca la uşa portului la România TV între Traian Băsescu şi Luis Lazarus: „Faci jocuri politice, derbedeule!“ VIDEO

Scandal ca la uşa portului la România TV între Traian Băsescu şi Luis Lazarus: „Faci jocuri politice, derbedeule!“ VIDEO

Luis Lazarus şi Traian Băsescu se jigneau, Alexandru Cumpănaşu aştepta să intre în direct FOTO Captură România TV

Prezenţi în platoul România TV, Traian Băsescu şi Luiz Lazarus au avut un schimb dur de replici, presărat cu jigniri, fostul preşedinte numindu-l „derbedeu“ pe Lazarus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceea ce s-a dorit a fi o dezbatere despre cazul Caracal s-a transformat rapid într-un circ, în cadrul emisiunii moderate de Simona Gheorghe la România TV. 

Disputa aprinsă dintre foştii marinari Traian Băsescu şi Luis Lazarus a pornit în momentul în care cel din urmă a invocat statisticile privind persoanele dispărute în timpul mandatelor lui Băsescu. Fostul şef de stat l-a acuzat pe Lazarus că face jocuri politice şi l-a numit derbedeu. 

Conflictul s-a amplificat în momentul în care Lazarus a adus în discuţie şi problemele cu legea avute de fratele lui Băsescu. În timpul scandalului, moderatoarea a intervenit de câteva ori ameninţându-l pe Lazarus că-l va da afară din studio, însă acest lucru nu s-a întâmplat, Traian Băsescu fiind cel care a părăsit emisiunea. 

Redăm dialogul dintre Traian Băsescu şi Luis Lazarus:

Lazarus: Domnul preşedinte, care este de faţă acum cu noi, să nu uite că în 2007, când a dispărut Elodia, am verificat toate acele statistici ale Ministerului de Interne şi erau mii de persoane dispărute. Iar în 2012, tot în mandatul domnului preşedinte Băsescu, a fost dosarul cu cele 20 de eleve care au fost scoase la produs, şantajate de clanurile interlope.

Băsescu: Numai o clipă, văd că Lazarus îşi face numărul.

Lazarus: Nu-mi fac numărul, astea sunt statisticile.

Băsescu: Prin 2012, au fost condamnaţi cei din dosarul cu cele 20 de eleve. După mintea dumneavostră, ce trebuie să fac? Să stau şi să văd ce face fiecare adolescentă?

Lazarus: Alea au fost răpite, sechestrate şi livrate americanilor de la Deveselu. Dumneavoastră nu ştiţi de dosarul acela?

Băsescu: Nu ştiu!

Lazarus: Îmi pare rău. Nu ar fi prima dată când nu ştiţi ceva.

Moderatoarea: Haideţi, domnule Lazarus, să nu trecem la atacuri la persoană.

Băsescu: Le ştiţi dumneavoastră pe toate. Lazarus, eşti atât de mărunt pentru subiectul ăsta, încerci să faci o joacă politică când discutăm un subiect atât de grav. Nu poţi fi şi om?!

Lazarus: Dar dumneavoastră puteţi fi om? Că văd că iar plângeţi la televizor.

Băsescu (către moderatoare): Doamnă, vă doresc o seară plăcută!

Moderatoarea (ţipând): Domnule Lazarus, v-am rugat de la bun început. 'ara este în situaţia în care este, oamenii ăştia îşi plâng... nici nu ştiu ce să-şi plângă, dacă fetele alea or fi moarte sau vii. Haideţi să nu amplificăm acest circ naţional. Punem lucrurile în ordine.

Lazarus: De ce nu mai staţi, domnule preşedinte? Poate vorbim şi de cele o sută de NUP-uri pe care le-aţi dat lui Bercea Mondial. Fugiţi acuma? Staţi aici, să daţi seama românilor! De clanurile care îşi făceau numărul în mandatul dumneavoastra mai ştiţi? Cum a luat Bercea Mondial 100 de NUP-uri?

Moderatoarea: Domnule Lazarus... gata, vă rog frumos! Nu vreau să iau decizia de a vă tăia microfonul. Vă rog frumos, sunt nevoită să vă scot din studio.

Băsescu: Nu ştiu, nu preşedintele dă NUP-uri.

Lazarus: Dar de fratele dumneavoastră ştiţi? A avut ceva probleme?

Moderatoarea: Luis Lazarus, v-am rugat!

Băsescu: A avut şi a făcut puşcărie! Spre deosebire de tine, care meritai şi n-ai făcut.

Lazarus: Staţi aici să ne explicaţi, unde fugiţi?

Băsescu: Doamnă, am o rugăminte… De fapt, îl încurajaţi pe Lazarus neluându-i emisia. Lăsaţi un derbedeu d-ăsta să intre pe post.

Moderatoarea: Domnule Lazarus, vă rog frumos să vă liniştiţi că altfel vă dau afară din studio!

Lazarus: Să stea aici, să ne povestească cum a turnat la Securitate!

Băsescu: Faci jocuri politice, derbedeule!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: