O campanie care îndeamnă tinerii „să schimbe postul“, refuzată de unele televiziuni: „Subestimezi inteligenţa propriei audienţe“ VIDEO

O campanie care îndeamnă tinerii „să schimbe postul“, refuzată de unele televiziuni: „Subestimezi inteligenţa propriei audienţe“ VIDEO

Captură video

Un spot publicitar al platformei Best Jobs, care are sloganul „#SchimbăPostul“, a fost refuzat de mai multe televiziuni din cauza mesajului care poate fi interpretat „greşit“ de către telespectatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin sloganul #SchimbăPostul, BestJobs îndeamnă candidaţii să schimbe postul dacă nu le place programul, în noua campanie semnată Eikon7. 
 
Campania a ajuns însă pe micile ecrane doar în cadrul câtorva staţii TV, din cauza mesajului care poate fi „interpretat greşit“ de către telespectatori. Refuzul celor mai multe trusturi de media nu s-a bazat pe reglementările CNA, ci strict pe interpretarea subiectivă a mesajului promovat de către site-ul de recrutare BestJobs, potrivit reprezentanţilor Best Jobs. 
 
„Vă rog să aveţi în vedere că postul nostru nu va difuza spoturi cu aceste mesaje. Argumentul este unul cât se poate de simplu: nu vom difuza imagini prin care vom recomanda să se schimbe postul/canalul TV. Ştim că ideea campaniei este alta, însă, vă rog să aveţi în vedere răspunsul nostru“, a fost răspunsul uneia dintre staţii.
 
 
Printre televiziunile care au difuzat reclama se numără TVR 1, TVR 2, Romania TV, Realitatea TV şi B1 TV, iar la radio, a fost difuzat de Guerrilla şi Gold FM. Televiziunile care au refuzat difuzarea postului sunt Pro TV, Kanal D, Antena 1, Prima TV, AXN, Digi 24, Digi Sport.
 
„Să alegi să îngrădeşti expresia artistică sau alegoriile de orice fel, doar pentru că ţi se pare că mesajul nostru îţi poate alunga publicul, înseamnă nu doar că subestimezi inteligenţa propriei audienţe, dar şi că îi refuzi dreptul la informare. Este un precedent periculos şi care ar trebui să ne dea de gândit, în contextul în care, pe de altă parte, trusturile se plâng de intervenţia tot mai frecventă a brandurilor pe chestiuni editorial“, declară Gabriel Brănescu, Head of Branding & Digital Marketing at Eikon7.
 
Campania BestJobs a vizat principalele staţii TV şi radio, cu obiectivul de a inspira audienţele să evalueze cât de mulţumiţi sunt de situaţia lor profesională şi să găsească curajul de a face o schimbare în carieră. 
 
„Pot spune că am fost realmente surprinşi de refuzul staţiilor de a difuza campania. Ni s-a spus că este o abordare mult prea curajoasă pe care niciun grup media nu o să o accepte. Ne-am încăpăţânat să demonstrăm că există nişte entităţi media curajoase, cărora aş vrea să le mulţumesc pentru că au acceptat demersul BestJobs. Cred în mesajul campaniei noastre, iar acum cu atât mai mult. Libertatea este cel mai important bun pe care cineva îl poate deţine, indiferent că vorbim de libertatea de a-ţi schimba jobul sau libertatea de a schimba un post TV“, a declarat Călin Fusu, CEO BestJobs.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: