Sorin Cîmpeanu: Peste 5 milioane de teste ajung în şcoli, în acest weekend

Sorin Cîmpeanu: Peste 5 milioane de teste ajung în şcoli, în acest weekend

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei Foto: Arhivă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că 5.660.000 de teste de salivă vor ajunge la acest final de săptămână în şcoli. Oficialul a făcut apel la respectarea măsurilor sanitare.

Ştiri pe aceeaşi temă

”După cele 10,54 milioane de teste livrate în şcoli săptămâna trecută, în cursul acestei săptămâni au mai ajuns în şcoli şi grădiniţe încă 2,3 milioane de teste. La acest moment, în toate unităţile de învăţământ sunt asigurate stocuri pentru testările programate în prima decadă a lunii februarie 2022. Fac un apel încă odată la respectarea strictă a regulilor sanitare şi la raportarea responsabilă a rezultatelor testelor, astfel încât procesul educaţional derulat în condiţii de securitate sanitară să fie afectat cât mai puţin posibil”, a declarat ministrul. 
Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, raportate vineri, 26.974 de elevi şi preşcolari – 0,93% din total – sunt confirmaţi pozitiv la COVID-19, 7.307 de angajaţi în sistemul de învăţământ preuniversitar sunt de asemenea pozitivi – 2,7% din total. 
 
Totodată, 108 unităţi de învăţământ sunt închise pentru cursurile faţă în faţă, 0,61% din total şi 3.576 de clase – 2,6% din total. Cele mai multe şcoli şi grădiniţe închise sunt în judeţul Timiş - 28, urmat de Bucureşti şi Cluj, cu cate 14 şcoli şi grădiniţe care au trecut integral la învătământ online. 
 
Judeţul Cluj are cea mai mare rată de ocupare a paturilor din spitale - 68% - pentru pacienţii cu coronavirus şi ar putea fi primul judeţ în care săptămâna viitoare şcolile să treacă în online, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. 
 
Regulile pentru funcţionarea şcolilor au fost schimbate de autorităţi la jumătatea lunii ianuarie. Astfel, şcolile trec în online în judeţele în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19 depăşeşte 75%.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările