Ministrul Educaţiei: Schimbarea manualelor şcolare se va încheia în 2017

Ministrul
Educaţiei: Schimbarea manualelor şcolare se va încheia în 2017

Ministrul Educaţiei a anunţat că toate manualele şcolare vor fi schimbate până în 2017 FOTO Adevărul

Schimbarea manualelor şcolare se va încheia în 2017, iar metodologia privind noile cărţi şcolare şi calendarul înlocuirii acestora vor fi supuse dezbaterii publice de săptămâna viitoare. Aşa susţine ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În plus, copiii vor putea accesa din septembrie manualele în format digital pe pagin web manuale.edu.ro.

„Vom avea cărţi în format pdf, dar şi aplicaţii multimedia. Studiile au arătat că elevii învaţă mai rapid atunci când se folosesc instrumente digitale. Atunci când copiii văd într-un film cum funcţionează sistemul solar, înţeleg mai uşor lecţia decât atunci când privesc o poză dintr-o carte”, a explicat Pricopie, precizând că şcoala nu poate rămâne ancorată în structurile vechi şi rigide.

Ministrul Educaţiei informa în aprilie că intenţionează să introducă manuale noi în mediul preuniversitar, începând cu 2013 – 2014, întrucât programa şcolară a fost schimbată. O primă etapă în acest sens, spune acesta, este demararea procesului de selecţie a proiectelor de manuale şcolare pentru clasa I, iar pentru aceasta Ministerul are în curs aprobarea unei metodologii care să stabilească criteriile de evaluare ale acestor proiecte.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, această lege urmăreşte tipărirea unor manuale şcolare corecte şi de calitate, în conformitate cu programele şcolare în vigoare pentru fiecare disciplină. În plus, oficialii Ministerului au în vedere ca proiectul de manual şcolar să fie realizat astfel încât utilizarea acestuia în procesul de predare-învăţare-evaluare să fie independentă de folosirea unor auxiliare curriculare.

Ministerul a mai precizat că din 2006 nu a mai organizat nici o sesiune de evaluare a proiectelor de manuale şcolare sau de licitaţii pentru achiziţionarea manualelor şcolare noi.

În sistemul de învăţământ preuniversitar românesc figurează, la ora actuală, 1.491 de titluri de manuale şcolare, dintre care 293 pentru învăţământul primar, 386 pentru gimnaziu, 339 pentru ciclul inferior al liceului şi 473 pentru ciclul liceal superior, informează Mediafax.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările