Sorin Cîmpeanu, citând date ale Ministerului Sănătăţii: Ponderea copiilor internaţi cu afecţiuni COVID este 8,6%

Sorin Cîmpeanu, citând date ale Ministerului Sănătăţii: Ponderea copiilor internaţi cu afecţiuni COVID este 8,6%

Ministrul Educaţiei a făcut precizări privind ponderea copiilor cu COVID-19 în totalul bolnavilor Foto: Arhivă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis, joi seară, citând date ale Ministerului Sănătăţii, că ponderea copiilor internaţi cu afecţiuni Covid este 8,6% din totalul internărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, gradul de ocupare a paturilor Covid, în funcţie de care se decide trecerea în online a unităţilor de învăţământ, variază între 4%, în Mehedinţi, şi 39% în Suceava. În Capitală, gradul de ocupare este în continuare 16%.
 
”La nivelul zilei de ieri, 18 Ianuarie, conform informării oficiale furnizate de Ministerul Sănătăţii, erau spitalizaţi 337 copii din totalul de 3.896 persoane internate cu afecţiuni Covid, adică 8,6% din totalul pacienţilor Covid internaţi. Astăzi, 19 Ianuarie, ponderea copiilor internaţi cu afecţiuni Covid este practic aceeaşi - 8,6%”, a transmis, joi seară,Sorin Cîmpeanu.  
 
Ministrul Educaţiei precizează că ponderea copiilor din totalul populaţiei României este de 17,6%. 
 
”În concluzie, ponderea copiilor internaţi este mai puţin de  jumătate în raport cu media naţională”, a mai declarat ministrul Educaţiei.  
 
Potrivit acestuia, gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor Covid variază între 4% (Mehedinţi), 7% (Brăila, Covasna şi Gorj) şi 39% (Suceava). 
 
Potrivit datelor oficiale, Bucureşti-Ilfov se menţine la 16% grad de ocupare a paturilor destinate pacienţilor Covid. 
 
Gradul de ocupare al paturilor Covid din fiecare judeţ, în ziua de joi, este luat ca punct de referinţă pentru trecerea în online a unităţilor de învăţământ.  
 
Decizia se ia când gradul de ocupare ajunge la 75%.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările