Orban a anunţat ce drumuri, autostrăzi şi centuri ocolitoare vor fi finanţate în 2020

Orban a anunţat ce drumuri, autostrăzi şi centuri ocolitoare vor fi finanţate în 2020

50 de miliarde de lei sunt alocaţi investiţiilor în ingfrastructură de anul viitor. FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Ludovic Orban a anunţat că în proiectul de buget pentru anul viitor sunt alocaţi 50 de miliarde de lei pentru investitii, suma incluzând banii necesari unor drumuri, autostrăzi şi centuri ocolitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit premierului, este vorba despre autostrada Sibiu - Piteşti, autostrada de centură a Bucureştiului şi drumul expres Craiova - Piteşti, dar şi studii de fezabilitate pentru alte obiective. 
 
Orban spune că Guvernul este dispus să aloce mai mulţi bani pentru infrastructură, dacă instituţiile implicate vor avea capacitatea de absorbţie mai mare decât alocările care vor fi făcute.
 
"Vom depune cerere de finanţare pe fonduri europene pentru realizarea studiul de fezabilitate pentru Autostrada Unirii, deja e contract semnat pentru studiul de fezabilitate pe tronsonul Târgu Mureş - Ditrău. Avem în finanţare obiective de investiţii de pe Autostrada Transilvania, sunt patru tronsoane care vor fi finanţate în cursul acestui an", a afirmat primul ministru, joi, în cadrul unei emisiuni la postul public de radio.
 
El a precizat că se va aloca finanţare pentru finalizarea tronsoanelor de autostradă Sebeş - Turda şi Deva - Lugoj, dar şi că podul de la Brăila reprezintă un obiectiv prioritar de investiţii pentru guvern. 
 
"Investiţiile în cursul acestui an cresc de la 44,7 miliarde la peste 50 de miliarde. Banii sunt alocaţi, iar eu am încredere că toate entităţile care sunt implicate în realizarea acestor obiective de investiţii vor accelera procedurile şi vor avea capacitatea să absoarbă aceşti bani, iar dacă au capacitatea de absorbţie suplimentară suntem dispuşi să alocăm resurse financiare suplimentare”, a precizat premierul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările