Concedieri în masă la un producător de energie. Ce salarii compensatorii vor primi angajaţii

Concedieri în masă la un producător de energie. Ce salarii compensatorii vor primi angajaţii

Concedieri în masă vor avea loc până la sfârşitul acestei luni la un producător de energie, al cărui principal client era Combinatul Siderurgic Galaţi, cumpărat de Sanjeev Gupta şi redenumit Liberty Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toţi salariaţii producătorului de energie şi abur industrial Electrocentrale Galaţi, controlat indirect de Ministerul Economiei prin societatea Electrocentrale Grup şi aflat în insolvenţă din 2014, vor fi concediaţi, potrivit unui document oficial, citat de profit.ro
 
Subiectul va fi discutat în următoarele zile la nivelul companiei. Anul trecut, Electrocentrale Galaţi a avut un număr mediu de 242 de angajaţi.
 
Electrocentrale Galaţi are elaborat un plan de reorganizare, care însă nu a fost aprobat de către acţionarul său unic, Electrocentrale Grup, entitate controlată 100% de către Ministerul Economiei. Mai precis, la AGA convocată pe 2 iulie, Electrocentrale Grup nici nu s-a prezentat şi nici nu a trimis vreun punct de vedere, astfel că planul de reorganizare nu poate fi deocamdată depus la instanţă.
 
O altă publicaţie scrie că în medie, fiecare salariat concediat, de la simpli muncitori şi până la directori, va primi suma de 37.000 de lei net.
 
Electrocentrale Galaţi (fosta Centrală Electrică şi de Termoficare – CET) a fost construită, la sfârşitul anilor ’60, pe platforma Combinatului Siderurgic Galaţi (în prezent Liberty Galaţi) pentru a prelua excedentul de gaze reziduale (gaz de furnal) şi pentru a fi sursa de siguranţă pentru alimentarea cu energie electrică a Combinatului, putându-se separa automat în caz de avarie a Sistemului Energetic Naţional.
 
Electrocentrale SA Galaţi a intrat în insolvenţă în anul 2014 şi este condusă de un administrator special numit de judecători - Sinan Mustafa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările