ANAF îl execută pe Omar Hayssam, condamnat în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak. Ce proprietate a sirianului este scoasă la vânzare

ANAF îl execută pe Omar Hayssam, condamnat în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak. Ce proprietate a sirianului este scoasă la vânzare

ANAF a scos la vânzare o proprietate a lui Omar Hayssam, om de afaceri de origine siriană condamnat în România în mai multe dosare, printre care cel al celor trei jurnalişti români răpiţi în martie 2005 în Irak, Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, relatează Profit.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apartamentul, de 4 camere, cu o suprafaţă de 127 de metri pătraţi, la parterul unei vile din zona centrală a Capitalei, este scos la vânzare de către ANAF cu 949.409 lei fără TVA (192.554 euro).
 
Printre creditori se află statul, prin intermediul mai multor instituţii, Ovidiu Ohanesian, reprezentat de un executor judecătoresc, şi Mahomed Yosiin, conform Profit.ro.  
 
Aceasta nu este prima încercare a statului de a vinde casa lui Hayssam, astfel că preţul a fost acum redus, de la 1.265.879 lei (fără TVA), la prima licitaţie, la 949.409 lei.
 
Omar Hayssam şi familia sa au fost implicaţi, de-a lungul timpului, în numeroase business-uri în România. Notorietatea sa se leagă în primul rând de dosarul în care a fost condamnat pentru acte de terorism, constând în organizarea şi finanţarea operaţiunii de răpire în Irak, în martie 2005, a jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian. Potrivit propriilor declaraţii, Hayssam a fost membru PSD de dinainte de 2004.
 
El l-a însoţit pe fostul preşedinte al României Ion Iliescu în mai multe delegaţii în state arabe. În noiembrie anul trecut, Omar Hayssam a fost condamnat definitiv la 24 de ani de închisoare de către Curtea de Apel Bucureşti, sentinţă rezultată din contopirea pedepsei de 20 de ani din dosarul răpirii jurnaliştilor, dictată în 2008, cu cele din dosarele de delapidare, înşelăciune şi bancrută frauduloasă din dosarele Manhattan, Volvo şi Foresta Nehoiu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările