Pensiile private au atins o valoare istorică

Pensiile private au atins o valoare istorică

Foto arhiva Adevărul

Pensiile private din România au ajus la o valoare istorică, depăşind în premieră pragul de 80 de miliarde de lei, potrivit datelor prezentate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit acesteia, luna trecută a fost prima lună în care fondurile de pensii private obligatorii Pilon II au avut  o creştere 33%, respectiv 20 miliarde de lei, faţă de luna martie a anului trecut.
 
Evoluţia a fost susţinută pe de o parte de revenirea unor cotaţii din portofoliul fondurilor de pensii Pilon II, potrivit datelor ZF preluate de Mediafax dar şi de viramentele trimise de salariaţii români, de circa 750 mil. lei în medie.
 
Pe de altă parte, pe parcursul lunii martie 2021, activele fondurilor de pensii private Pilon II s-au majorat cu 3  miliarde de lei faţă de februarie 2021, arată datele ASF.
 
La martie 2021, fondurile de pensii private Pilon II aveau investiţii de 52 mld. lei în titluri de stat (65% din total), alte 19 mld. lei în acţiuni, investite în cea mai mare parte la Bursa de Valori Bucureşti (24%), dar şi obligaţiuni corporative de 3 mld. lei (3,6%), depozite bancare de 1,6 mld. lei (2%) şi alte plasamente. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările