Un mare lanţ de farmacii dispare de pe piaţă

Un mare lanţ de farmacii dispare de pe piaţă

Vânzarea lanţului de farmacii a fost decisă în ultima şedinţă a AGEA. FOTO Mediafax

Un mare lanţ de farmacii, care operează aproximativ 90 de unităţi în întreaga ţară, a anunţat că va vinde afacerea, se arată într-o informare remisă Bursei de Valori Bucureşti.

“Se aprobă înstrăinarea fondului de comerţ aferent tuturor sau a unei părţi semnificative din totalul punctelor de lucru (farmacii) ale societăţii, în termenii şi condiţiile ce urmează a fi negociate/convenite de Consiliul de Administraţie cu cumpărătorul ce va fi identificat conform Hotărârii AGEA nr.68/4.12.2019, şi pentru un preţ global care nu va putea fi mai mic de 5.000.000 EUR (fără TVA)”, este hotărărea acţionarilor RMAH, remisă BVB.

Prezentă pe piaţă încă din 1991, poziţia Farmaceutica REMEDIA S.A. a fost consolidată prin fuzionarea cu acţionarul majoritar, V. ŢĂRUŞ RoAgencies SRL, ce a avut loc la începutul anului 2006. 

Farmaceutica REMEDIA S.A. operează 90 de unităţi de retail proprii, reprezintand aproximativ 20% din business-ul companiei, fiind concentrată pe diversificarea portofoliului de produse farmaceutice, suplimente alimentare, dermato-cosmetice şi servicii suplimentare în beneficiul pacienţilor. 

Lanţul de farmacii REMEDIA este prezent în 14 judeţe în special Hunedoara şi Alba plus municipiul Bucureşti, unde deţine în prezent 18 unităţi. Suplimentar, încă din 2012, compania se adresează clienţilor prin platforma e-shop. 
  
Urmare a impunerilor legislative privind separarea activităţilor cu ridicată de cele de retail farmaceutic, Farmaceutica REMEDIA S.A. a hotărât păstrarea activităţilor de retail şi transferul în 2015 a activităţilor de distribuţie angro şi a serviciilor aferente către Farmaceutică REMEDIA Distribution & Logistics SRL, societate deţinută 100%. 
 
În primele 3 trimestre ale acestui an, distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva a realizat o cifră de afaceri din vânzări de 326,63 milioane lei, cu 1,98% sub cea de 333,24 milioane lei din perioada similară a anului trecut, iar profitabilitatea a intrat în declin.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: