Stiri despre zgomotul timpului

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Preţul supravieţuirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul supravieţuirii

  Ne sunt cunoscute câteva piese de teatru care evocă nefastelele, tragicele efecte ale ingerinţelor politice ale  celui mai sângeros dictator din lumea modernă în opera unor importanţi scriitori. De la schilodirea inspiraţiei lui Bulgakov (Scrisori de dragoste către Stalin de Jan Mayoga) la interzicerea şi apoi condamnarea la moarte a lui Meyerhold (Richard al III lea se interzice de Mihai Vişniec).

 • Un
bărbat aşteaptă liftul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un bărbat aşteaptă liftul

  Un bărbat aşteaptă liftul într-un bloc din Moscova anului 1935. Aşteaptă în picioare, toată noaptea. Este cea mai puternică imagine care mi-a rămas în minte după ce-am citit cartea „Zgomotul timpului” de Julian Barnes*.

 • Primul interviu cu Julian Barnes din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul interviu cu Julian Barnes din România

  Cel mai recent roman al lui Julian Barnes, „Zgomotul timpului“, ajunge în librăriile din toată ţara. Cartea se va lansa în cadrul Gaudeamus, la standul editurii Nemira, sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 13.00. Un eveniment special dedicat autorului britanic şi romanului are loc luni, 28 noiembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Julian Barnes va sta de vorbă cu realizatorul TV Cătălin Ştefănescu prin FaceTime.

Modifică Setările