Stiri despre vivaldi

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Gloria“ de Vivaldi, la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Gloria“ de Vivaldi, la Sala Radio

  În aşteptarea sărbătorilor de iarnă, Orchestra de Cameră Radio prezintă publicului miercuri, 19 decembrie (19.00), la Sala Radio, un concert 100% Vivaldi, al cărui punct culminant va fi celebra lucrare „Gloria” în Re major, un prilej de a intra în atmosfera solemnă a Crăciunului.

 • Vivaldi (din nou) cu Cecilia Bartoli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vivaldi (din nou) cu Cecilia Bartoli

  Mezzosoprana Cecilia Bartoli este una dintre cele mai spectaculoase şi iubite cântăreţe de operă ale timpurilor noastre, cu un succes care se reflectă şi în cantitatea impresionantă de discuri pe care publicul de pe întregul mapamond i le-a cumpărat.

 • Un
clarinet şi un blockflote
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un clarinet şi un blockflote

  ... şi doi muzicieni tineri, foarte talentaţi, ambiţioşi şi frumoşi: o reţetă de succes. Numele lor: Andreas Ottensamer şi Lucie Horsch. El a înfiinţat o echipă de fotbal, dar este şi prim-clarinetist al Orchestrei Filarmonicii din Berlin; ea, o olandeză de 17 ani devenită deja o vedetă.

 • Andris Nelsons, Daniel Hope şi muzica clasică
pentru oamenii secolului XXI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andris Nelsons, Daniel Hope şi muzica clasică pentru oamenii secolului XXI

  Îi vedem în România cel mult odată la 2 ani, atunci când se desfăşoară Festivalul internaţional George Enescu. Altfel, nu avem acces la muzica pe care o cântă decât de pe discuri sau la Radio România Muzical. Sunt muzicienii care polarizează atenţia lumii.

 • Beneficiile muzicii clasice pentru dezvoltarea copiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile muzicii clasice pentru dezvoltarea copiilor

  Muzica clasică are multe beneficii în dezvoltarea copilului, efectele calmante şi relaxante, fiind printre cele mai cunoscute dintre ele. Nu combate doar stresul, ci înlătură şi oboseala şi oferă o stare pozitivă. Care sunt principalele beneficii ale muzicii clasice pentru copii şi ce muzică recomandă un specialist, aflaţi din materialul următor.

 • Care sunt cerinţele lui Nigel Kennedy pentru concertele din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt cerinţele lui Nigel Kennedy pentru concertele din România

  Violonistul Nigel Kennedy (59 de ani), care va susţine două concerte în România, intitulate „Vivaldi: The New Four Seasons“, pe 16 octombrie la Bucureşti şi pe 19 octombrie la Cluj-Napoca, le-a pus în vedere organizatorilor câteva condiţii pe parcursul şederii sale în ţară.

 • Violonista Anne Sophie Mutter, mereu altfel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonista Anne Sophie Mutter, mereu altfel

  Există vedete despre crezi că ştii totul, când le priveşti de departe, de pe coperţile unor discuri sau în articole din ziare şi reviste străine. Şi totuşi, întâlnirea cu ele în realitate se poate dovedi copleşitoare...

 • VIDEO. Vivaldi reinventat de Avi Avital
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO. Vivaldi reinventat de Avi Avital

  Nu a cântat niciodată în România, deci prea puţini de aici îl cunosc pe Avi Avital, pe care-l consider unul dintre cei mai interesanţi interpreţi din muzica clasică ce strălucesc pe marile scene de astăzi.

 • VIDEO Concert aniversar Sangit Chamber Ensemble, la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Concert aniversar Sangit Chamber Ensemble, la Ateneul Român

  Filarmonica „George Enescu“  va organiza duminică, 14 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Mică a Ateneului Român, un concert cameral susţinut de Sangit Chamber Ensemble, la împlinirea a 6 ani de la debut. Din repertoriu vor face parte lucrări de Vivaldi, Strauss II, Reger, Vavilov, Pleyel, Stoenescu şi Händel.

 • VIDEO De la Bruckner la Tina Turner…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO De la Bruckner la Tina Turner…

  …ar putea fi o cale lungă – şi totuşi nu e chiar aşa. Pentru că în mod poate ciudat, într-o singură săptămână se lansează în cadrul aceleiaşi mari case de discuri – Deutsche Grammophon – discuri care conţin şi muzica lui Bruckner, dar şi a Tinei Turner. E adevărat însă, Tina Turner nu apare în repertoriul care a consacrat-o, ci pe un album mai curând din zona clasic crossover.

 • Concert de... concerte, joi, la Filarmonica Piteşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert de... concerte, joi, la Filarmonica Piteşti

  În prima parte a concertului de ... concerte, programat pentru 6 februarie,  orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijorul Gabriel Bebeşelea, violoniştii Monica Bălăşoiu şi Radu Dunca vor interpeta J. S. Bach - „Concertul pentru două viori şi orchestră în re minor” şi A. Vivaldi - „Concertul pentru două viori şi orchestră în la minor”.

 • Avanpremiera Festivalului Internaţional de Muzică de la
Sibiu: concert cu dirijorul Christian Badea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avanpremiera Festivalului Internaţional de Muzică de la Sibiu: concert cu dirijorul Christian Badea

  Dirijorul Christian Badea şi violonistul italian Giuliano Carmignola au dat tonul concertului de gală organizat vineri, 24 mai, în Sibiu, de Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică. Evenimentul a anunţat lansarea Festivalului Internaţional şi Academiei de Muzică Sibiu – Hermannstadt, care va debuta anul viitor, şi care va include mai multe de concerte susţinute de tineri muzicieni români împreună cu artişti de renume internaţional.

 • „Anotimpurile“ lui Vivaldi, în concert la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Anotimpurile“ lui Vivaldi, în concert la Sala Radio

  Miercuri, 30 ianuarie, de la ora 19.00, publicul este invitat la Sala Radio din Bucureşti. Orchestra de Cameră Radio va interpreta celebrele „Anotimpuri” ale lui Vivaldi, dar şi Simfonia în Re major semnată de Cherubini.

 • Barocul revine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barocul revine

  Vivaldi şi Bach fac sală plină la mai bine de trei secole de la  momentul în care au atins gloria. Au fost două persona-lităţi complet diferite: un italian considerat de-a lungul întregii vieţi ca un artist ieşit în afara normelor şi un german care a scris, aşa cum se obişnuia în epocă, lucrări de circumstanţă.

Modifică Setările