vin bun - ultimele știri
Viticultorii au început culesul viei mai devreme ca oricând, din cauza secetei. Podgorenii spun că producția va fi una diminuată, dar calitatea strugurilor este de excepție, semn că va ieși un vin bun și tare.
După ce am umplut coşul de la supermarket cu mâncare pentru sărbătorile pascale, mai avem câteva minute la dispoziţie să alegem, repede, „un vin bun şi nu foarte scump”. Care este preţul rezonabil? Ce alegem, vin roşu sau alb? Sec sau dulce? Importan...
Ce defecte grave pot provoca vinului uneltele şi recipientele din fier. Ce este casarea ferică şi cum se tratează ea. Cum se prelucrează corect strugurii şi ce trebuie făcut înainte de a lăsa mustul la fermentat.
Sfaturile vin de la singura femeie somelier din Galaţi, Zenaida Costea. Pe lângă sfaturi, aceasta a ţinut să spargă şi un mit, care datează de sute ani: ţuica de dinainte de masă nu este deloc sănătoasă.