
Platformele de streaming live au profitat din plin de anul pandemiei
Youtube, Twitch şi Facebook Gaming au înregistrat recorduri de audienţă în 2020 şi au avut o lună decembrie de excepţie.
Youtube, Twitch şi Facebook Gaming au înregistrat recorduri de audienţă în 2020 şi au avut o lună decembrie de excepţie.
Marile organizaţii din industria muzicală au trimis o scrisoare Twitch, prin care condamnă platforma de streaming pentru lipsa de acţiune în ceea ce priveşte protejarea drepturilor de autor.
Twitch, YouTube Gaming şi Facebook Gaming au crescut în ultimul trimestru cu zeci de procente, beneficiind de întreruperea şcolilor şi a izolarea socială cauzată de pandemie.
Platforma de socializare Reddit a anunţat luni că a închis r/The_Donald, un forum utilizat de susţinători ai lui Donald Trump, în contextul schimbării politicii referitoare la conţinut.
Streamerii care aveau înţelegeri de exclusivitate cu serviciul celor de la Microsoft, precum Ninja şi Shroud, se vor putea întoarce pe Twitch sau vor putea continua pe Facebook Gaming.
Pentru necunoscători, Twitch.tv este o platformă online prin intermediul căreia utilizatorii pot face live streaming sau îşi pot asuma poziţia de spectatori pentru alţii ce o fac. Acest website a fost lansat în vara anului 2011 şi de atunci a crescut neîncetat în popularitate şi număr de vizitatori. În principal conţinutul media regăsit pe site este constituit din videouri de gameplay şi discuţii pe teme legate de jocuri.
Streamingul e parte din noua eră a comunicării online, fie că vorbim de difuzarea unor evenimente importante sau video şi music streaming. Totuşi, în gaming acest fenomen este mai puternic decât în alte domenii
Chiar dacă Twitter e o ciudăţenie folosită de foarte puţină lume în România, în Statele Unite reţeaua se ţine puternic şi este epicentrul unui conflict comercial deschis între două aplicaţii care vor să facă acelaşi lucru - să permită oamenilor să transmită în direct cu doar un singur click. Meerkat şi Periscope sunt cele două aplicaţii de succes din momentul acesta.
Google a cumpărat YouTube cu 1,65 miliarde de dolari, Amazon a cumpărat "noul YouTube" cu aproximativ un miliard de dolari. Totuşi, compania nu vrea să îşi extindă magazinul online în această platformă, ceea ce pune sub semnul întrebării monetizarea.
Gigantul cumpărăturilor online, Amazon, a achiziţionat platforma de streaming de jocuri Twitch pentru 970 de miliaone de dolari. Platforma Twitch era în negocieri cu Google.