Stiri despre summit varsovia

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Iohannis: Dacă vrem să avem securitate energetică, trebuie să profităm de toate ofertele de energie. Nu cred că trebuie să se teamă cineva de gazul lichefiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis: Dacă vrem să avem securitate energetică, trebuie să profităm de toate ofertele de energie. Nu cred că trebuie să se teamă cineva de gazul lichefiat

  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Varşovia, cu ocazia participării la summitul economic „Iniţiativa celor Trei Mări”, că următoarea reuniune va fi organizată anul viitor în România. Şeful statului a precizat că obiectivele ţării noastre sunt atragerea investiţiilor şi dezvoltarea infrastructurii, pentru a crea un coridor între statele baltice şi Balcani care să treacă prin România. Un alt subiect a fost cel al securităţii energetice

 • Summitul NATO de la Varşovia şi alianţele din spatele scenei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Summitul NATO de la Varşovia şi alianţele din spatele scenei

  Summitul NATO de la Varşovia reconfigurează politica de securitate europeană, dar şi „alianţele din spatele scenei politice“. NATO a trecut de la politica de asigurare-reasigurare la politica de adaptare strategică pe termen lung atât la ameninţările şi riscurile din est, cât şi la cele din sud. Marea Neagră rămâne o chestiune în dezbatere cu o soluţie în funcţie de de interesele geopolitice armonizate ale SUA, Turcia, Rusia şi UE.

 • Escaladarea tensiunilor NATO / Rusia: mitologia pro şi contra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Escaladarea tensiunilor NATO / Rusia: mitologia pro şi contra

  Zise vineri, la Varşovia, Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO: „Vom continua să căutăm un dialog constructiv şi serios cu Rusia. Asta ca intenţiile noastre să fie clare. Ca să înlăturăm orice neînţelegeri. Şi pentru a reduce riscurile unor incidente militare sau accidente care să scape de sub control. Rusia este cel mai mare vecin al noastru şi parte integrală a securităţii europene. Iată de ce un dialog sustenabil este ceva esenţial“.

 • Jens Stoltenberg: Iată ce vom decide azi, aici, la Varşovia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jens Stoltenberg: Iată ce vom decide azi, aici, la Varşovia!

  Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, a vorbit în urmă cu puţin timp la „Warsaw Summit Expert's Forum“, practic sumarul tuturor ideilor care vor figura în documentul final al Summitului NATO. Rezumăm aici punctele esenţiale:

 • Noua partidă de şah geostrategic: identitatea transatlantică a UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua partidă de şah geostrategic: identitatea transatlantică a UE

  UE îşi schimbă cartea de identitate. Liderii politici au realizat acum urgenţa absolută a acestui gest care este determinat de înţelegerea faptului că se simt, deja la modul dramatic, efectele unui război asimetric purtat împotriva spaţiului european, pentru împingerea sa spre implozie, disoluţie, fragmentare şi implantarea de dubii existenţiale profunde la nivelul opiniei publice.

 • Varşovia, un moment de cotitură pentru NATO!? Partea I
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Varşovia, un moment de cotitură pentru NATO!? Partea I

  „NATO continuă să fie o organizaţie vitală, o piatră de temelie pentru securitatea SUA şi pentru aceea a Europei”, a declarat Barack Obama la finalul întâlnirii din Biroul Oval cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

Modifică Setările