Stiri despre sergei loznitsa

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Start la Festivalul Anonimul, cu premiere şi proiecţii speciale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Start la Festivalul Anonimul, cu premiere şi proiecţii speciale

  Cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care începe astăzi, 5 august, propune publicului filme în premieră în România, proiecţii speciale, un program special dedicat regizorului Sergei Loznitsa, care va fi recompensat anul acesta cu Trofeul Anonimul pentru contribuţia sa la frumuseţea cinematografiei universale, dezbateri, precum şi o serie de concerte şi DJ set-uri.

 • Et in Siberia
ego. Sau despre „eterna şi
fascinanta“ Rusie VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Et in Siberia ego. Sau despre „eterna şi fascinanta“ Rusie VIDEO

  Fiindcă de vineri intră pe ecrane un film-eveniment, (aproape) o capodoperă, „A Gentle Creature“ / „O creatură delicată“ al ucraineanului Serghei Lozniţa, distribuit de Voodoo Films, firma de distribuţie a regizorului Cristian Mungiu, reiau aici ceea ce scriam, „la cald“, după prima proiecţie românească din festivalul Les Films de Cannes à Bucarest din toamna anului trecut. Filmul a avut premiera în competiţia Festivalului de la Cannes din 2017.

 • Et in Auschwitz ego VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Et in Auschwitz ego VIDEO

  Societatea Transilvania Film face un act de curaj, dar şi de reală cultură şi implicare în societate, distribuind în cinematografe cel mai recent documentar al regizorului ucrainean Sergei Loznitsa, „Austerlitz“, un film observaţional care interoghează felul în care ne raportăm la trecutul istoric, redând câteva ore dintr-o după-amiază a fostului lagăr de concentrare Auschwitz.

 • Jurnal de Cannes
VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de Cannes VIDEO

  Pentru că azi s-a încheiat cea de-a opta ediţie a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest (care-a ajuns, în timp, cam cel mai important eveniment cinematografic bucureştean, depăşit, în ţară, doar de TIFF Cluj şi de ASTRA Sibiu), transcriu aici jurnalul sui-generis pe care l-am ţinut, „la cald“, pe măsură ce vizionam câte un film la Eforie, Elvira Popescu sau alte săli.

 • Adevărata faţă a fascismului VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărata faţă a fascismului VIDEO

  TEHNOLOGIE O surpriză interesantă este filmul american „The Circle“, cu Emma Watson şi Tom Hanks în rolurile principale, un avertisment despre riscurile politice ale scufundării necontrolate în progres tehnologic, care însă, fiind totuşi un film comercial, nu are curajul să spună lucrurile până la capăt.

Modifică Setările