Stiri despre robert lepage

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Superbe,
cutremurătoare amalgamuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Superbe, cutremurătoare amalgamuri

  „Ace şi Opium”, montarea realizată de Robert Lepage(născut în 1957) la Compania „Ex Machina” din Québec (în colaborare cu Théâtre du Trident, Canadian Stage din Toronto,Théâtre du Nouveau Monde din Montréal, Adélaide Festival, iar lista colaboratorilor este mult mai lungă), înseamnă ceea ce se cheamă un „spectacol de patrimoniu”.

 • REGAL Un spectacol marca Lepage, în finalul Festivalului Shakespeare  VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REGAL Un spectacol marca Lepage, în finalul Festivalului Shakespeare  VIDEO

  Sâmbătă, 5 mai şi duminică, 6 mai, la Festivalul Internaţional Shakespeare, Craiova, publicul va avea ocazia de a vedea un spectacol unic în lume, ”Ace şi Opiu”, în regia lui Robert Lepage, ”geniul regiei mondiale contemporane”, după cum îl descria Peter Brook.

 • Cubul şi omul, în deschiderea FNT. „Hamlet/Collage“ sau cum se scurge visul în realitate VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cubul şi omul, în deschiderea FNT. „Hamlet/Collage“ sau cum se scurge visul în realitate VIDEO

  Spectacolul ”Hamlet/Collage”, în regia canadianului Robert Lepage şi cu celebrul Evgeny Mironov în rolul a 12 personaje - ajutat şi de Vladimir Malyugin, care-l dublează sau secondează uneori în scene - a deschis vineri cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru. La reprezentaţie au fost prezenţi actori renumiţi, dar şi tineri actori ai teatrului românesc care au rămas impresionaţi de atmosfera de vis şi de farmecul lui Mironov.

 • Hamlet şi
Actorul. Multiplă personalitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hamlet şi Actorul. Multiplă personalitate

  În prima parte a anilor 60, în ceea ce se cheamă o carte-cult, Jan Kott a susţinut cu extrem de multe argumente că Shakespeare ar fi contemporanul nostru. Exegeza occidentală a cărţii a nuanţat respectiva contemporaneitate, subliniind că ea se manifestă mai abitir în ţările din Est.

 • „Hamlet/ Collage” , în regia celebrului regizor canadian Robert Lepage, în deschiderea Festivalului Naţional de Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Hamlet/ Collage” , în regia celebrului regizor canadian Robert Lepage, în deschiderea Festivalului Naţional de Teatru

  Astăzi debutează în Bucureşti, pentru a 27-a oară, Festivalul Naţional de Teatru. Cu o medie de 9 spectacole pe zi, cu 91 de reprezentaţii în cele 11 zile de Festival, cu cele 7 expoziţii la care se adaugă 25 de lansări de carte şi două producţii proprii ale FNT, ediţia din acest an este cea mai amplă din istoria acestui fenomen cultural.