Stiri despre relaxare cantitativa

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Banca Centrală Europeană ia măsuri pentru stimularea creşterii economice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banca Centrală Europeană ia măsuri pentru stimularea creşterii economice

  Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat joi cel mai mare pachet de stimulente economice din ultimii trei ani, care include reduceri de dobânzi. Preşedintele instituţiei, Mario Draghi, a avertizat guvernele că trebuie să acţioneze rapid pentru a stimula creşterea economică, scrie Financial Times.

 • Riscurile relaxarii cantitative a
BCE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Riscurile relaxarii cantitative a BCE

  Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a anuntat la sfarsitul lui ianuarie masuri de relaxare cantitativa (QE) de pana la 60 de miliarde de euro pe luna, incepand din martie 2015 pana in septembrie 2016, pentru a revigora economia zonei euro.

 • Au pierdut băncile centrale controlul asupra economiei mondiale?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au pierdut băncile centrale controlul asupra economiei mondiale?

  Ultimii şapte ani au adus cele mai puternice bănci centrale din lume în faţa unor alegeri dificile. Multe au aplicat strategii fără precedent, de la tipărirea şi aruncarea banilor în piaţe, tăierea dobânzilor cheie la 0% şi până la menţinerea unor cursuri de schimb scăzute pentru impulsionarea exporturilor. Acum însă, măsurile care acum trei ani păreau extraordinare au devenit rutină.

 • Exuberanţa
iraţională continuă să facă legea pe Wall Street
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exuberanţa iraţională continuă să facă legea pe Wall Street

  Principalii indici bursieri ai pieţelor din America, Europa sau Asia se menţin la niveluri maxime, superioare celor dinaintea prăbuşirii Lehman Brothers deşi tiparniţa de bani a SUA se apropie de momentul în care va lua o pauză, iar economia nu e suficient de zdravănă încât să meargă pe propriile picioare.

Modifică Setările